Σαμποτάζ .. όταν η αλλαγή βρίσκει εμπόδια

12:07 28/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Έφαγα παραπάνω από ότι έγραφε το διατροφικό μου πλάνο άρα δεν μπορώ να τα καταφέρω, μια ζωή τα ίδια τώρα θα αλλάξω; καλύτερα να σταματήσω», «τι θα λένε οι άλλοι για μενα;» «δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε αυτό το γλυκό, χάλασα τη διατροφή άρα ας φάω ό,τι μπορώ τώρα και αύριο πάλι δίαιτα», «δεν έχασα τα κιλά που ήθελα,άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια» και τόσες άλλες σκέψεις, εσωτερικές φωνές που ακούς αλλά και σχόλια άλλων ανθρώπων γύρω σου.

Και όσες φορές είπες στον εαυτό σου να κάνει πως δεν τα ακούει άλλο τόσο μια επόμενη συμπεριφορά σου δείχνει ότι όχι μόνο το μυαλό σου τα άκουσε αλλά

λειτούργησε με τρόπο που να τα επιβεβαιώσει.

Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτό που σε επηρεάζει και λειτουργείς έτσι;

Σαμποτάζ, είναι η απάντηση. Και ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το σαμποτάζ γίνεται από άτομα [τα πιο σημαντικά για εμάς] του περιβάλλοντος και είναι εμφανές και σε τρίτους, στις περισσότερες το μεγαλύτερο σαμποτάζ προέρχεται από τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι σαν το μυαλό μας να δημιουργεί εμπόδια σε μια απόφαση μας και να μας κάνει να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθουμε [ψευδώς και προσωρινά] ότι δραπετεύουμε από τα αρνητικά μας συναισθήματα. Κατά βάθος όμως φοβόμαστε, φοβόμαστε αυτό που αλλάζει και παύει να μας είναι γνωστό.

Ας δούμε ενδεικτικά εμπόδια και πώς γίνεται το σαμποτάζ…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα