Πέστε όχι στις ερμαφρόδιτες λύσεις, πέστε όχι στους λωτούς

14:05 1/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Εκκλησία επαναλαμβάνει: Πέστε όχι στις ερμαφρόδιτες λύσεις, πέστε όχι στους λωτούς…

 «Οι θέσεις Χριστόφια θα τουρκοποιήσουν την Κύπρο»

 «Τι δυστυχία να είσαι Έλληνας»…

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’ είναι κατά τη γνώμη μου οι πλέον κατηγορηματικές για τη πορεία του Κυπριακού στα χέρια του προέδρου μειοψηφίας του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια από τον νυν Αρχιεπίσκοπο.

Ο Προκαθήμενος

της Εκκλησίας της Κύπρου κατηγόρησε τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι με τις θέσεις του στο κυπριακό θα οδηγήσει την Κύπρο σε τουρκοποίηση. Και υπέδειξε ότι θα πρέπει να ζητήσουμε να τεθεί το κυπριακό στη σωστή του διάσταση, (δηλαδή της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής) αφού όπως είπε, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας της Ευρωπαικής ΄Ενωσης, επομένως ζητούμε να έχουμε ίσα δικαιώματα με τους Ευρωπαίους πολίτες. (30.10.2011).

Η Εκκλησία της Κύπρου πάντοτε διατηρούσε τη πλέον σωστή θέση για το εθνικό μας θέμα. Θυμίζω τα λόγια του μ. Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α’.

Στις 25 Δεκεμβρίου, 1995 στην χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Α’ είχε πει:

«Χρειάζεται όλοι ενωμένοι και συστρατευμένοι, να αντιτάξουμε το υπερήφανο ελληνικό ΟΧΙ σε υποδείξεις ή πιέσεις για αποδοχή ερμαφρόδιτων λύσεων.. Γιορτάζουμε Χριστούγεννα μέσα σε συνθήκες ημικατοχής της πατρίδας μας με όλα τα φοβερά συνεπακόλουθά της. Οι ξεριζωμένοι αδελφοί μας νοσταλγούν ακόμη την επάνοδό τους στις πατρογονικές τους εστίες. Οι συγγενείς των αγνοουμένων, με πονεμένες τις ψυχές, αναμένουν να δούν, ή τουλάχιστον να μάθουν για την τύχη των προσφιλών τους προσώπων. Οι εγκλωβισμένοι της Καρπασίας αναμένουν την ημέρα που θα χτυπήσουν οι καμπάνες να αναγγείλουν την απελευθέρωσή τους. Και όλοι εμείς ζούμε κάτω από το άγχος και την αγωνία για το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας. Και αυτή η αγωνία μας μεγαλώνει, όχι μόνο γιατί εκείνοι που μπορούν να βοηθήσουν, τόσο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, όσο και οι μεγάλες δυνάμεις, μένουν αδιάφοροι και απαθείς μπροστά στην αδικία που διαπράττεται σε βάρος μας, αλλά και γιατί, οσάκις κινητοποιηθούν, ζητούν να μας επιβάλουν λύσεις που ουσιαστικά εδραιώνουν και νομιμοποιούν τις συνέπειες τους τουρκικής εισβολής στην πατρίδα μας.

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση πώς αντιδρούμε εμείς;

Είμαστε λίγοι και γι΄αυτό αδύνατοι. Αλλά δεν πρέπει γι΄αυτό και να υποκύψουμε και να δεχθούμε λύσεις, που όχι μόνο δεν αποκαθιστούν τα δικαώματα το λαού μας, αλλά θέτουν τα θεμέλια για ολοκληρωτική καταστροφή και μελλοντική τουρκοποίηση όλης της Κύπρου.

Γι΄αυτό χρειάζεται ανασύνταξη των δυνάμεών μας και χάραξη σταθερής γραμμής πορείας και αντιστάσεως. Χρειάζεται όλοι ενωμένοι και συστρατευμένοι, να αντιτάξουμε το υπερήφανο ελληνικό ΟΧΙ σε υποδείξεις, ή πιέσεις για αποδοχή ερμαφρόδιτων λύσεων. Μας ζητούν δηλαδή να απαρνηθούμε πατρογονικές εστίες, αλλά και δημοκρατικές αρχές για να μας δώσουν τι;

Μήπως κάποια από τα δικά μας εδάφη που μας άρπαξαν;  Και ερωτ

Keywords
Τυχαία Θέματα