Περισσότερα βήματα από την τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί ο Κιλιτσντάρογλου

15:28 2/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να κάνει πιο πολλά βήματα και μεγαλύτερη προσπάθεια στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, «που πάει αργά», δήλωσε στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Κιλιτσντάρογλου έφερε ως παράδειγμα το ότι στους χθεσινούς εορτασμούς στα κατεχόμενα για την Πρωτομαγιά

δεν σημειώθηκαν επεισόδια, λέγοντας ότι «θαυμάζουμε την δημοκρατία στην Κύπρο».

Στις χθεσινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στα κατεχόμενα, είπε, πήρε μέρος και η αντιπροσωπεία του ΡΛΚ, επισημαίνοντας ότι στην Τουρκία οι εορτασμοί για την εργατική Πρωτομαγιά είχε πόνο και τραυματίες. «Ελπίζω οι δικοί μας να πάρουν μάθημα από εδώ».
Στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΡΛΚ εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγματευτική διαδικασία «πάει αργά» και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να κάνει σε αυτό το θέμα περισσότερα βήματα και να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Δεν θεωρεί, πρόσθεσε, σωστό η ε/κ πλευρά να μην παρακάθεται στις συνομιλίες λόγω των οικονομικών της δυσκολιών γιατί το Κυπριακό «πρέπει να συζητηθεί ανεξαρτήτως από τις οικονομικές κρίσεις και επιθυμούμε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέσω μιας υγιούς διαδικασίας». Επιθυμούν, επίσης, είπε, την πιο ενεργό ανάμειξη των ΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα