Περικοπές στο νηπιαγωγείο Γιόλου προκαλούν αντιδράσεις

10:43 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι περικοπές στην εργοδότηση σχολικών βοηθών για τη σχολική χρονιά 2013- 2014 από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στο περιφερειακό δημοτικό – νηπιαγωγείο Γιόλου , Μηλιού, προκαλούν την έντονη αντίδραση της κοινότητας.
Ο Ευγένιος Νεοφύτου, μέλος της σχολικής εφορείας της κοινότητας, δήλωσε ότι αυτή τη χρονιά φοιτούν στο νηπιαγωγείο της κοινότητας τρία παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα εκ των οποίων τα δύο είναι δίδυμα.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε πως αποστάληκαν επανειλημμένα επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας

και το Υπουργείο απήντησε ότι θα έπρεπε να προσληφθούν μόνο δύο βοηθοί για να εξυπηρετούν και τα τρία παιδάκια.
Εντούτοις, συνέχισε, μετά από τις διαμαρτυρίες της κοινότητας, και των οργανωμένων γονιών, η διεύθυνση της ειδικής εκπαίδευσης απάντησε ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων μόνο μια βοηθό τελικά μπορεί να εργοδοτήσει για το ένα παιδάκι.
Στο μεταξύ, η οικογένεια των παιδιών των διδύμων πήρε επιστολή στις 30/8/2013 σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα έπρεπε να ενταχθούν στο ειδικό σχολείο της Θεοσκέπαστης με «το πρόσχημα», είπε ο κ. Νεοφύτου, ότι το περιφερειακό νηπιαγωγείο Γιόλου δεν είχε την κατάλληλη υποδομή.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη και ανέφερε πως «η διαφορά είναι δικαίωμα». Πρόσθεσε επίσης πως η εγγραφή των παιδιών στο νηπιαγωγείο, ύστερα από την ενημέρωση της οποίας έτυχε το Υπουργείο, έγινε κανονικά το Μάιο.
Τα δίδυμα παιδάκια με τα κινητικά προβλήματα, σημείωσε, θα έπρεπε να ενταχθούν στο περιφερειακό δημοτικό νηπιαγωγείο Γιόλου – Μηλιού σε μια προσπάθεια να ενταχθούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να κάνει δεύτερες σκέψεις, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι οργανωμένοι γονείς να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα διαμαρτυρίας σε περίπτωση που το αίτημα τους δεν τύχει ανταπόκρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα