Αβ. Νεοφύτου: Ιδιας μεταχείρισης να τυγχάνουν δημόσια και ιδιωτική παιδεία

10:18 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δημόσια και ιδιωτική παιδεία πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης από την πολιτεία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο GC School of Careers.

«Θέλουμε να συγχαρούμε την ιδιωτική πρωτοβουλία που έρχεται ως συμπλήρωμα στη δημόσια εκπαίδευση. Σήμερα είναι η ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα πως η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τη δημόσια παιδεία και την ιδιωτική», είπε

σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου.
Ανέφερε ότι το κράτος θα επιβαρυνόταν με τουλάχιστον μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον αν το 20% των παιδιών που φοιτούν σήμερα στην ιδιωτική εκπαίδευση επέλεγαν να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση. Οι γονείς που επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους «ουσιαστικά αναλαμβάνουν πέραν των φόρων που πληρώνουν κι ένα μεγάλο κόστος για την παιδεία», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Την ίδια ώρα αναφέρθηκε σε «μια μεγάλη αδικία», λέγοντας ότι τα παιδιά που με στερήσεις των γονιών τους παίρνουν τη μάθηση και την παιδεία τους μέσα από τα ιδιωτικά σχολεία αποστερούνται του δικαιώματος να διεκδικήσουν ουσιαστικά θέση στα δημόσια πανεπιστήμια, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως «εκπαιδευτικά λανθασμένο, αλλά και κοινωνικά πάρα πολύ άδικο», προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, «θα προσπαθήσει να κάνει πράξη τη δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη και τη διαχρονική θέση του ΔΗΣΥ» για επίλυση αυτού του θέματος.
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προειδοποίησε πως «αν η πολιτεία δεν δείξει την απαραίτητη ευαισθησία στην ιδιωτική εκπαίδευση του χρόνου η ανεργία στον τομέα αυτό θα αυξηθεί κατακόρυφα».

«Δεν μπορούν οι γονιοί να αντεπεξέλθουν αυτό το βάρος εν μέσω αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης», είπε.
Συγχαίροντας τον Διευθυντή του σχολείου Εμίλιο Χατζηπετρή, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «για να επιλέγει ο γονιός την ώρα που έχει δωρεάν δημόσια εκπαίδευση να πληρώνει χιλιάδες ευρώ για να στέλνει το παιδί του στην ιδιωτική εκπαίδευση, σημαίνει ότι λαμβάνει υπόψη κάποια ποιοτικά κριτήρια. Αυτά τα ποιοτικά κριτήρια που λαμβάνει υπόψη ο γονιός και ο μαθητής θεωρούμε πως πρέπει να τα λαμβάνει υπόψη και η πολιτεία».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει το δημόσιο σχολείο, αλλά παράλληλα στηρίζει εξίσου και το ιδιωτικό σχολείο.
Ο Διευθυντής του GC School of Careers ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, την οποία, όπως ανέφερε, ενημέρωσε για σειρά σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ιδιωτική εκπαίδευση αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι «το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι το οικονομικό».
«Πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για οικονομική ελάφρυνση των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία», διαφορετικά, όπως είπε, «δεν θα αντέξουν κάποια ιδιωτικά σχολεία, με όλα τα επακόλουθα».

Keywords
Τυχαία Θέματα