Πέραν των μισών διαδηλωτών στο Γκεζί, θεωρούν ότι συρρικνώνονται οι ελευθερίες τους

17:16 14/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ποσοστό 58,1% των διαδηλωτών στο πάρκο Γκέζι θεωρούν ότι συρρικνώνονται οι ελευθερίες τους, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Konda.

Η έρευνα σκιαγραφεί το προφίλ των διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους λόγους

που οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο Γκεζί, το 58,1% εξ αυτών θεωρούν ότι συρρικνώνονται οι ελευθερίες του, 37,2% διαμαρτύρονται για τις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος, 30,3% αντιδρούν στη στάση και στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και 20,4% υπερασπίζονται τη μη κοπή των δέντρων.

Σύμφωνα με την έρευνα, 49,1% δήλωσαν ότι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ως αντίδραση στην αστυνομική βία, 19% για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο κοπής των δέντρων και 14,2% επειδή ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Αναφορικά με τις πολιτικές προτιμήσεις των διαδηλωτών σημειώνεται ότι 31% απάντησαν ότι θα ψηφίσουν CHP, 8% θα ψηφίσουν BDP, 2% θα ψηφίσουν MHP, 0,3% θα ψηφίσουν ΑΚΡ, 12% στηρίζει άλλα πολιτικά κόμματα, 29% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 18% δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις εκλογές.

Ποσοστό 52% των διαδηλωτών δήλωσε ότι εργάζεται, 37% ότι σπουδάζει, ενώ 6% δήλωσαν ότι είναι άνεργοι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται στις συνεντεύξεις ενός δείγματος 4.411 ατόμων. Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος όρος ηλικίας των διαδηλωτών είναι 28 ετών, εκ των οποίων το 58% είναι γυναίκες και το 49,2%, άνδρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα