Πέντε άτομα συνέλαβε η ΥΚΑΝ σε Λεμεσό και Πάφο

11:06 5/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά πέντε άτομα, δυο 24χρονους, ένα 21χρονο και δύο 18χρονους, συνέλαβε χτες η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) σε δυο ξεχωριστές επιχειρήσεις σε Πάφο και Λεμεσό για υποθέσεις διακίνησης κάνναβης.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών, έθεσαν χθες υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή στην Πάφο.

Στην εν λόγω

περιοχή, εντοπίστηκε προηγουμένως κρυμμένη σε νάιλον σακουλάκι ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 20 περίπου γραμμαρίων.

Γύρω στις 8.20 το βράδυ, την περιοχή προσέγγισε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 24χρονος από την Πάφο, με συνοδηγό επίσης 24χρονο από την Πάφο.

Ο 24χρονος οδηγός, αφού σταμάτησε το αυτοκίνητό του, εξήλθε απ’ αυτό και κατευθύνθηκε προς την τοποθεσία που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Μόλις ο 24χρονος έπιασε το νάιλον σακουλάκι, επενέβησαν τα μέλη της ΥΚΑΝ, με αποτέλεσμα ο 24χρονος να ρίξει στο έδαφος το σακουλάκι, προσπαθώντας να διαφύγει τρέχοντας. Ο 24χρονος συνελήφθη όμως για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ ο δεύτερος 24χρονος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της ΥΚΑΝ, διέφυγε τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 24χρονο, στην κατοχή του βρέθηκαν τρία άσπρα χάρτινα φακελάκια που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους τριών περίπου γραμμαρίων, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ. Εντός του αυτοκινήτου, εντοπίστηκε μια ζυγαριά ακριβείας, η οποία περιείχε ίχνη κάνναβης.

Επίσης, από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε, ότι ο 24χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του, χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλόλητας και με ληγμένη άδεια κυκλοφορίας από το 2009.

Εναντίον και των δύο 24χρονων, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) σε συνεργασία με την Τροχαία Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Στη Λεμεσό, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών, έθεσαν χθες βράδυ υπό διακριτική παρακολούθηση, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 21χρονος από τη Λεμεσό, με συνεπιβάτες δύο 18χρονους επίσης από τη Λεμεσό.

Σε κάποια στιγμή, ο 21χρονος οδήγησε το όχημα του σε χωματόδρομο και στάθμευσε σε παρακείμενη ανεγειρόμενη οικοδομή. Ο 18χρονος επιβάτης του οχήματος, αφού κατέβηκε από αυτό, θεάθηκε να τοποθετεί άγνωστο αντικείμενο σε άγρια βλάστηση και στη συνέχεια επέστρεψε πίσω στο αυτοκίνητο.

Οι κινήσεις του 18χρονου θεωρήθηκαν ύποπτες και τα μέλη της ΥΚΑΝ επενέβησαν και ανέκοψαν το αυτοκίνητο για έλεγχο. Από έρευνα που ακολούθησε, εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πάνω στην οποία υπήρχαν ίχνη πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης. Οι τρεις επιβαίνοντες του οχήματος συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο σημείο όπου θεάθηκε ο 18χρονος να τοποθετεί το άγνωστο αντικείμενο.

Από έρευνα που έγινε, στο συγκεκριμένο σημείο εντ

Keywords
Τυχαία Θέματα