Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Έργου CYCLO σε Πάφο και Λάρνακα

11:34 19/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με δύο παρουσιάσεις σε Πάφο και Λάρνακα στις 14 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού πρόβαλε το ευρωπαϊκό Έργο CYCLO το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας και παράλληλα της ποδηλασίας ως τουριστικής δραστηριότητας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΟΤ, το Eργο CYCLO λειτουργώντας ως μία πλατφόρμα ευαισθητοποίησης και προώθησης της ποδηλασίας στις επαρχίες της Κύπρου, προωθεί την καλλιέργεια  διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων ούτως ώστε να

καθιερωθούν κοινές πολιτικές από τις τοπικές αρχές για την ένταξη του ποδηλάτου ως μέσου διακίνησης στην καθημερινότητα ή/και εναλλακτικό μέσο διακίνησης του τουρισμού.

Μερικές εισηγήσεις των συμμετεχόντων στις εν λόγω συναντήσεις ήταν η δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων σε δημόσια κτίρια και σε σχολεία, η επέκταση των ποδηλατοδρόμων με πρόνοια για δημιουργία ποδηλατοδρόμων στα διάφορα δημόσια έργα, η καλλιέργεια και προώθηση ποδηλατικής κουλτούρας στα σχολεία. Στην Πάφο, όπου η συνάντηση διοργανώθηκε με τον τοπικό Ποδηλατικό Ομιλο, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την τοπική αρχή του Δήμου Πάφου και το Europe Direct, εκπρόσωποι του Ποδηλατικού Ομίλου Πάφου καθώς και πολλοί ποδηλάτες.

Πέρα από την παρουσίαση του Εργου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ποδήλατο, θέματα υποδομής ποδηλασίας στις πόλεις και επαρχίες της Κύπρου καθώς και θέματα ποδηλατικής κουλτούρας . Την παρουσίαση ακολούθησε νυχτερινός περίπατος με ποδήλατα στην πόλη Πάφου.

Στη Λάρνακα σε ειδικό χώρο που διαμορφώθηκε στο παραλιακό μέτωπο στις Φοινικούδες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έγινε ενημέρωση για τους στόχους του Έργου και διανέμονταν στο κοινό πληροφοριακά έντυπα . Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Έργου CYCLO διοργανώνονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμό ο οποίος συμμετέχει ως εταίρος στο Έργο το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διακρατικής Συνεργασίας MED .

Keywords
Τυχαία Θέματα