Υπάρχει η δικαστική οδός για όσους προσβάλλονται από γελοιογραφία

10:35 19/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν – Μαρκ Αϊρό δήλωσε την Τετάρτη ότι ο οποιοσδήποτε προσβάλλεται από γελοιογραφίες του Προφήτη Μοχάμεντ που δημοσιεύθηκαν στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αϊρό τόνισε την παράδοση της Γαλλίας για ελευθερία του λόγου.

«Είμαστε σε μια χώρα όπου η ελευθερία της έκφρασης είναι εγγυημένη, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθερίας της γελοιογραφίας», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΤΛ.

Το εξώφυλλο

του περιοδικού δείχνει έναν Μωαμεθανό  σε μια αναπηρική καρέκλα να σπρώχνεται από έναν Ορθόδοξο Εβραίο υπό τον τίτλο «Οι Άθικτοι 2», αναφερόμενο σε μια γαλλική ταινία για ένα φτωχό μαύρο που βοηθάει έναν τετραπληγικό αριστοκράτη.

«Αν κάποιοι πραγματικά νοιώθουν ότι τα πιστεύω τους έχουν προσβληθεί και ότι έχει υπάρξει παραβίαση της νομοθεσίας – και είμαστε σε ένα κράτος όπου οι νόμοι πρέπει να είναι απολύτως σεβαστοί – μπορούν να αποταθούν στο δικαστήριο», ανέφερε ο κ. Αϊρό.

Είπε επίσης ότι αίτημα για πραγματοποίηση διαδήλωσης στο Παρίσι εναντίον αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας δεν θα γίνει αποδεκτό.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιτρέψουμε στη χώρα μας διαμάχες που δεν αφορούν τη Γαλλία», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα