Παράσημο από τον ΥΠΑΜ στον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο

17:13 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το παράσημο της «Διαμνημόνευσης Υπηρεσιών» απένειμε σήμερα στον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο, Αντισυνταγματάρχη William Woods, ο ΥΠΑΜ Δημήτρης Ηλιάδης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Πρέσβη των ΗΠΑ

John M. Koenig.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην τελετή ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στις φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ΥΠΑΜ απένειμε το παράσημο προς τον Αμερικανό Αντισυνταγματάρχη ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά. Ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον Αμερικανό Αξιωματικό για τον επαγγελματισμό και τις ακούραστες προσπάθειές του, σε πνεύμα καλής θέλησης και αμοιβαίας κατανόησης, που συνέβαλαν, όπως είπε, στην ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Αυτή η διάκριση, πρόσθεσε, συμβολίζει τις φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας αλλά και μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η παρασημοφόρηση αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στήριξη αυτή προς την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχιστεί και στο μέλλον , με στόχο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι από τη μέχρι στιγμής συνεργασία που είχε με την ΕΦ, διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι αξιωματικοί στην Εθνική Φρουρά, γεγονός που έκανε και κάνει τη συνεργασία, σε αυτόν τον τομέα, ακόμη πιο παραγωγική, όπως είπε.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Koenig είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για την αμερικανική πρεσβεία η βράβευση του Ακόλουθου Άμυνας για τη δουλειά του εδώ στην Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον με το Υπουργείο Άμυνας και γενικά με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα