Παράπονα από υποψήφιους Προέδρους ενώπιον της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

17:31 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας έχουν καταθέσει στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου παράπονα αναφορικά με την ειδησεογραφική κάλυψη που τυγχάνουν από ΜΜΕ δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Πετρίδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη και την Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ,

ο κ. Πετρίδης απάντησε καταφατικά και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ναι, παράπονα υπάρχουν και είναι ένα από τα θέματα που έχουμε συζητήσει με τον κ. Περδίκη».

Κληθείς να κατονομάσει αυτούς που προσέφυγαν με παράπονα στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, ο Πρόεδρός της, είπε ότι «δεν θα προχωρήσω σε αποκάλυψη ονομάτων αλλά εκείνο που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Νόμο όπως έχει διατυπωθεί».

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι τόσο ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων όσο και η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, «ήρθαν με συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις τις οποίες έχουμε καταγράψει και έχουμε δεσμευτεί ότι θα τις μελετήσουμε και θα ανταποκριθούμε όπου μπορούμε».

O Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι «έχουμε και τα δικά μας παράπονα για τον τρόπο που προβάλλεται η πολιτική μας δράση σε μια περίοδο προεδρικών εκλογών και εκτίμησή μας είναι ότι τα ΜΜΕ έχουν εξαφανίσει την πολιτική δράση κομμάτων, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές».

«Πολιτική δεν είναι μόνο οι προεδρικές εκλογές, είναι το κύριο θέμα, βεβαίως, αλλά δεν είναι το μόνο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για την οικονομία, που περνούν από τα πολιτικά κόμματα και από την Βουλή, δεν είναι δυνατόν να παραμερίζεται η δράση των πολιτικών κομμάτων και να επικαλύπτεται πλήρως από τους υποψήφιους των προεδρικών εκλογών», είπε ο κ. Περδίκης.

Κάλεσε όλους να αναλογιστούν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή, «μετά τις προεδρικές εκλογές κάποιοι υποψήφιοι να μην υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό αλλά τα κόμματα θα είναι εκεί, θα είναι και στη Βουλή και στην υπηρεσία του κυπριακού λαού, ενώ κάποιοι απλά θα παν σπίτι τους και αυτό να το έχουν υπόψη όλοι τους».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι κατά τη συνάντηση «εξετάστηκαν, επίσης, τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο και εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πάνω στα ΜΜΕ, καθώς και για τον τρόπο που έχει ενσωματωθεί και υλοποιηθεί το πρόγραμμα της ψηφιακής τηλεόρασης, για το μέλλον των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι συζήτηση έγινε και «για τον τρόπο που η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ελέγχει την ποιότητα και την εφαρμογή των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε σχέση και με την πολιτική επικαιρότητα».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι «φαίνεται πως υπάρχουν ελλείμματα στη Νομοθεσία με τα οποία θα ασχοληθούμε μετά τις προεδρικές εκλογές για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης στο έργο της».

Από το Κίνημα Οικολόγων τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν, όπως είπε ο κ. Περδίκης, «την προσβασιμότητα των αναπήρων μέσα στο νέο τηλεοπτικό ψηφιακό πεδίο, μέσα από τα ΜΜΕ, με τον Πρόεδρο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ανησυχία γιατί δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί οι σχεδιασμοί και οι υποχρεώσεις των ραδιοτηλεοπτικών καναλιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα