Ισχυρή εντολή για τερματισμό της παρατεταμένης «ακυβερνησίας» ζήτησε το επιτελείο Αναστασιάδη

16:52 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ισχυρή εντολή για τερματισμό της «παρατεταμένης ακυβερνησίας» ζήτησε το επιτελείο Αναστασιάδη

Για παρατεταμένη ακυβερνησία η οποία εντείνει το αίσθημα της αγωνίας , της αβεβαιότητας και της κοινωνικής ανασφάλειας, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ισχυρή εντολή για τερματισμό της.

«Τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ

δεν μπορούν να περιμένουν. Χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο στις 17 Φεβρουαρίου ο λαός να οπλίσει το Νίκο Αναστασιάδη με μια ισχυρή εντολή», ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος. Πρόσθεσε ότι εδώ και δέκα μέρες, εξελίσσεται η εργατική αναταραχή, με σοβαρές συνέπειες για την ήδη κλονισμένη κυπριακή οικονομία και την ίδια ώρα συνεχίζονται και τα φαινόμενα της αδήλωτης, της παράνομης και της φτηνής εργασίας που οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία.

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «η πολιτική της κατά τ’ άλλα φιλεργατικής κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, θα μείνει στην ιστορία για ένα και μόνο επίτευγμα: Τη δημιουργία της μεγαλύτερης στρατιάς ανέργων που έχει γνωρίσει ποτέ η Κύπρος».‘Έκανε επίσης λόγο για κυβερνητική ανευθυνότητα η οποία όπως είπε, επεκτείνεται σε όλους τους τομείς, «εκτός φυσικά του βολέματος και των κομματικών διορισμών».

Ο κ. Μητσόπουλος ζήτησε επίσημη ενημέρωση για τα ευρήματα της PIMCO, τον τρόπο επιλογής της καθώς και για τους όρους εντολής που της δόθηκαν και τους οποίους συμφώνησαν, όπως είπε, οι κυβερνώντες και οι επόπτες του τραπεζικού συστήματος. «Ζητούμε ενημέρωση για το ποιοι και πώς αποφάσισαν να διαγράψουν σημαντικό μέρος της αξίας της ακίνητης περιουσίας του κάθε Κύπριου και να διογκώσουν κατ’ επέκταση το δημόσιο χρέος», συνέχισε.

Κατάργηση έκτακτου τέλους στο ρεύμα για Μαρί

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσόπουλος χαιρέτισε με ικανοποίηση όπως είπε, την υιοθέτηση εκ μέρους της ΡΑΕΚ, της πρότασης του Νίκου Αναστασιάδη για άμεση κατάργηση του έκτακτου τέλους ύψους 5,75% που είχε επιβληθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Αφού υπενθύμισε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε αποστείλει σχετική επιστολή στη ΡΑΕΚ την περασμένη βδομάδα, πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση και η άμεση εφαρμογή της από την 1η Φεβρουαρίου, «αποτελεί εκ μέρους της Πολιτείας μια πρώτη και επιβαλλόμενη κίνηση στήριξης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και της καταστροφικής έκρηξης στο Μαρί».

«Ο Νίκος Αναστασιάδης στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του δεσμεύεται μεταξύ άλλων για επαναξιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΑΗΚ με σκοπό τη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος.

Υπογραφή συμβολαίων με TOTAL

Για την σημερινή υπογραφή των συμβολαίων με την TOTAL για τα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι είχε χαιρετιστεί και προ ημερών ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης και οι προοπτικές που αυτός διανοίγει για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων και κατ’ επέκταση για την στήριξη της κυπριακής οικονομίας.
Ανέφερε ότι το γεγονός πως σήμερα υπογράφηκαν τα συμβόλαια με εταιρείες εγνωσμένου κύρους οι οποίες ενισχύουν την Κύπρο με την παρουσία τους όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωπολοτικά, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα