Παραίτηση του ΔΣ των ΚΑ ζητά η ΠΑΣΥΠΙ – Απειλούν με μέτρα

15:23 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την άμεση παραίτηση του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών ζητά η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), αντιδρώντας στο πρόσφατο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της εταιρείας που υποβλήθηκε από τη Διοίκηση στην εξ’ Υπουργών Επιτροπή.

Παράλληλα δεν αποκλείουν, σε περίπτωση αδιεξόδου να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα ακόμα και κατά την περίοδο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ Χαράλαμπος Τάμπας χαρακτήρισε το Σχέδιο ταφόπλακα για την εταιρεία,

εμπαιγμό για την Κυβέρνηση, τη Βουλή, τους εργαζόμενους και τους φορολογούμενους πολίτες καθώς και «Δούρειο Ιππο» για να συνεχίσουν κάποιοι να απολαμβάνουν τις καρέκλες του».

Πρόσθεσε ότι αν η Διοίκηση των ΚΑ ήθελε να καταρτίσει ένα σωστό λειτουργικό και αποτελεσματικό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, θα έπρεπε αυτό να περιλαμβάνει τολμηρά μέτρα, ευφάνταστες πρωτοβουλίες και επινοητικές ενέργειες που θα είχαν βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμούς και μακροπρόθεσμους στόχους και θα αφορούσε όλα τα τμήματα και δραστηριότητες της εταιρείας. Αντ’ αυτού, ανέφερε, παρουσίασαν ένα μονοδιάστατο, κοντόφθαλμο και ασυνάρτητο κείμενο που το μόνο που προβλέπει είναι το πετσόκομμα των απολαβών των εργαζομένων και την κατάργηση 247 θέσεων εργασίας.

Κάλεσε της Κυβέρνηση, τη Βουλή, τις συντεχνίες και όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον των ΚΑ, «να απορρίψουμε αυτό το εκτρωματικό Σχέδιο και τάχιστα από κοινού να συγκροτήσουμε μια ευέλικτη τεχνοκρατική ομάδα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους για να συζητήσουμε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σοβαρά και υπεύθυνα για το αύριο των ΚΑ»,

Ο κ. Τάμπας επέκρινε το ΔΣ των ΚΑ ότι δεν είναι επικεντρωμένο στην μακροπρόθεσμη διάσωση της εταιρείας, αλλά στην προσωρινή εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων, ώστε να υπάρξει προσωρινή επιβίωσή τους μέχρι την ολοκλήρωσης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ ή μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές.

«Η Διοίκηση πιστεύει ότι με αυτές τις περικοπές των 17 εκατ. ευρώ θα μπορέσει να πείσει, εμείς λέμε να κοροϊδέψει τη Βουλή για να την ενισχύσει με άλλα εκατομμύρια από τις τσέπες των φορολογούμενων, ώστε να διατηρηθεί η εταιρεία ακόμα λίγους μήνες», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το ΔΣ στην ουσία δεν επιθυμεί τη λύση του στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα ενδιαφερθεί μόνο αν η εταιρεία έχει πραγματικές προοπτικές και μέλλον.

Επέκρινε επίσης τον Πρόεδρο των ΚΑ, ότι απηύθυνε την περασμένη Παρασκευή, ώμο εκβιασμό αφού πρόβαλε τον κίνδυνο κλεισίματος της εταιρείας για να ζητήσει από τη Βουλή νέα εκατομμύρια μέσω της αύξηση του κεφαλαίου.

Κάλεσε το ΔΣ των ΚΑ να ανακοινώσει δημόσια ποιοι είναι οι τρεις ενδιαφερόμενοι στρατηγικοί επενδυτές, που θέτουν ως προϋπόθεση την έγκριση του συγκεκριμένου σχεδίου για να ενδιαφερθούν.

«Εμείς υποψιαζόμαστε ότι κανένας επενδυτής δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά και η Διοίκηση ρίχνει στάχτη στα μάτια όλων. Μεγαλύτερες αμφιβολίες όμως, έχουμε για τον ισχυρισμό ότι οι επενδυτές θέτουν ως προϋπόθεση την έγκριση του Σχεδίου αυτού για να ενδιαφερθούν. Αλήθεια υπάρχει σοβαρός επενδυτής που θα

Keywords
Τυχαία Θέματα