Τήρηση του χρονοδιαγράμματος ζητούν οι Οικολόγοι

14:28 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί πως η καθυστέρηση στην κατάληξη εξεύρεσης κοινού υποψηφίου από τον ενδιάμεσο χώρο αποδυναμώνει την κοινή προσπάθεια και καλεί τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα της 31ης Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τις προεδρικές εκλογές, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως εγκρίθηκε η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος των προεδρικών εκλογών και οι

διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο και της οικολογίας.

Οπως προσθέτει η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε την κοινή διακήρυξη, την οποία θεωρεί δεσμευτική για τον κοινό υποψήφιο και αδιαπραγμάτευτη για τα τέσσερα κόμματα.

”Οι ξεχωριστές συναντήσεις ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου”, αναφέρουν οι Οικολόγοι, ”ήταν επιζήμιες και πρέπει να σταματήσουν. Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουμε στην πρότασή μας για εκλογικό συνέδριο της βάσης των κομμάτων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών”.

Επιπλέον, επιβεβαιώνει την προσήλωση του στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου, που είναι η κατάθεση κοινής υποψηφιότητας από τον ενδιάμεσο χώρο και της Οικολογίας.

Οι Οικολόγοι αναφέρουν ακόμα πως δεν σχολιάζουν διαδόσεις και φήμες για τη στάση οποιουδήποτε υποψηφίου.

”Αναμένουμε από αυτούς που προτείνουν υποψήφιους να αναλάβουν την ευθύνη της επιβεβαίωσης του ενδιαφέροντος των υποψηφίων. Απορρίπτουμε τις όποιες υποβολιμαίες διαδόσεις ή φήμες που αφορούν το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και τα στελέχη του. Οι διαδικασίες που ακολουθούμε στο Κίνημα στη διαχείριση του θέματος των προεδρικών εκλογών, αλλά και αυτές που προτείνουμε στους συνεργάτες μας, χαρακτηρίζονται από διαφάνεια”, γράφει η ανα΄κοίνωση.

Καταληκτικά αναφέρουν: ”Στη δική μας λογική και πρακτική δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες και παρασκήνια. Ζητούμε και από τις υπόλοιπες πολιτικές συνιστώσες του ενδιάμεσου χώρου να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο της καθαρότητας και της διαφάνειας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα