Η απίστευτη γελοιογραφία της Guardian

Με ένα σκίτσο, που ειρωνεύεται την πολιτική της Μέρκελ και της ΕΕ, η εφημερίδα Guardian αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη.

Το σκίτσο παρουσιάζει τις χώρες της Ευρωζώνης ως μία ομάδα ορειβατών, με την Μέρκελ αρχηγό, την Ελλάδα να κρέμεται από ένα σκοινί στο γκρεμό και όλους έτοιμους

να πέσουν, με πρώτη τη Γερμανία!

Οι χάρτες της φεύγουν από τα χέρια, η πυξίδα της σπάει. Η Ελλάδα κρέμεται από ένα σχοινί έτοιμο να σπάσει. Η Ισπανία χάνει ισορροπία και παλεύει να αποφύγει την πτώση. Ιρλανδία, Ιταλία και Πορτογαλία προσπαθούν να ξεμπλέξουν από τα σχοινιά μήπως και σωθούν.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα: «Εάν οι πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης καταρρεύσουν, η πρώτη που θα πέσει στον γκρεμό είναι η Ελλάδα, και ακόμα και εάν μερικοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο θα ευχαριστήσει την Γερμανία, είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουν ότι η Γερμανία θα μπορέσει έτσι απλά να επιστρέψει όπως ήταν πριν».

«Η Γερμανία έχει αποκομίσει οικονομικά μερίσματα από την συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα την τελευταία δεκαετία, και τώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης. Με τρεις εβδομάδες να απομένουν έως τις ελληνικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο αντίμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει, είναι η ώρα της απόφασης για το Βερολίνο, όσο είναι και για την Αθήνα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα