Παπαρήγα και Τσίπρας απορρίπτουν τον προϋπολογισμό

12:06 7/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος πρέπει να είναι να μην υλοποιηθεί αυτός ο προϋπολογισμός τόνισε από το βήμα της Βουλής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα επιδιώξει να μην πετύχει κανένας από τους στόχους αυτού του προϋπολογισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα ικανοποιηθούμε αν δεν υλοποιηθεί

ο προϋπολογισμός, θα παλέψουμε για να μην πετύχει και αυτό θα γίνει με όρους ισχυρού λαϊκού κινήματος». Μιλώντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «ένα πράγμα είναι βέβαιο: Και διακομματική να ήταν η κυβέρνηση, αυτός ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί», σημειώνοντας ότι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία «δεν είναι έξω από την προοπτική» της χώρας.

Όπως είπε εάν υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός θα σημάνει νέα μέτρα, «ασύλληπτα μέχρι σήμερα», στα οποία θα περιλαμβάνονται αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων καθώς επίσης και «ακόμη πιο δραματικές περικοπές στην υγεία, την παιδεία, τις συντάξεις, τους μισθούς και σε ότι έχει μείνει σε αυτό που λέγεται κοινωνικός τομέας».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φοβούνται κοινωνική έκρηξη, αυτό που το ΚΚΕ όπως είπε αναφέρει ως «όξυνση της ταξικής πάλης» καλώντας το λαό να είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο ακόμα και της γενικευμένης στάσης πληρωμών και να πάρει τα μέτρα του. Όπως είπε ο λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα και για την «μέγιστη καταστολή και κρατική βία» και χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην συγκεκριμένη κυβέρνηση ως δείκτη της επιθυμίας για την εξαπόλυση καταστολής.

Η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στα όσα ακούγονται για εκλογές σημείωσε ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η πτώχευση ή η εξαθλίωση λαού μέσα από εκλογές «είναι ή αφελής ή έχει κάτι άλλο στο νου του». Εκτίμησε επίσης σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ότι καμία πολιτική απόφαση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την βαθιά κρίση σε αυτή έστω και αν είναι ομόφωνη, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για το σύγχρονο καπιταλισμό με όρους της δεκαετίας του 20 ή να συζητάμε για τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων σαν να είμαστε στη δεκαετία του 40.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε προβλέψεις ενός «νεοφιλελεύθερου προϋπολογισμού άρνησης της πραγματικότητας», σημειώνοντας ότι η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων επιχειρείται με προβλέψεις που «δεν υιοθετούνται στην Ευρώπη, αλλά σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως μόνη λύση το πάγωμα των πληρωμών των χρεών της χώρας, έως ότου ανακάμψει η οικονομία, έστω και αν αυτό δε συμφέρει τους πιστωτές μας όπως είπε, σημειώνοντας ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα το καταλάβουν όλοι. Ζήτησε επίσης για ακόμα μία φορά την άμεση διεξαγωγή εκλογών με απλή αναλογική, «πριν ξεκινήσουν οι εκβιασμοί για την έβδομη δόση».

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τον προϋπολογισμό σημειώνοντας ότι δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εμμένει «στις συνταγές της καταστροφής», ζητώντας να φορολογηθούν οι έχοντες και κατέχοντες λέγοντας

Keywords
Τυχαία Θέματα