Εκτίμηση για τη δυνατότητα επίτευξης λύσης αναμένει από τον ΓΓ ο ‘Ερογλου

11:05 7/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, αναμένει από τον ΓΓ των ΗΕ να εκτιμήσει μετά τη νέα συνάντηση του ερχόμενου Ιανουαρίου, κατά πόσον μπορεί ή όχι να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό και να καταλήξει σε μια απόφαση προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μιλώντας με το νέο διοικητικό συμβούλιο της «ένωσης Τ/κ Πάφου», ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι ο ίδιος συμμετέχει στις απευθείας διαπραγματεύσεις έχοντας πλήρη επίγνωση των προσδοκιών των Τ/κ και ότι

η τ/κ πλευρά είναι υπέρ μιας βιώσιμης και μόνιμης λύσης στο νησί.

Η μονομερής – όπως τη χαρακτήρισε – ένταξη της «ε/κ πλευράς», κατά την έκφρασή του, στην ΕΕ επηρεάζει αρνητικά τη βούληση της για λύση στην Κύπρο, ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι όσοι από τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ επιθυμούν την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να προβούν σε ενέργειες για την άρση των λεγόμενων εμπάργκο που εφαρμόζονται κατά των Τ/κ.

Σε περίπτωση που γίνει αποδεχτό ότι η επιστροφή στην προ του 1974 κατάσταση είναι αδύνατη, τότε η εξεύρεση μιας λύσης η οποία θα βασίζεται τις «πραγματικότητες» στο νησί είναι εφικτή, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη. «Οι Τ/κ είναι υπέρ μιας λύσης η οποία θα τους επιτρέπει να ζουν ελεύθεροι και σε συνθήκες ευημερίας και δεν πρόκειται να αποδεχτούν μια λύση, η οποία θα τους οδηγήσει σε μια χειρότερη από τη σημερινή κατάσταση. Εύχομαι όπως τον ερχόμενο Ιανουάριο σημειωθεί πρόοδος», κατέληξε.

Στο μεταξύ, κατά τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ο ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Ασίμ Ακάνσοϊ, αφού κατηγόρησε τον Ντερβίς Έρογλου ότι επιστρέφει συνεχώς στις παλιές του δηλώσεις, πρόσθεσε ότι «καμιά άλλη λύση εκτός από αυτήν που θα εξευρεθεί στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ δεν θα μπορέσει να μετατρέψει την Κύπρο σε ομοσπονδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα