Σύλληψη ενός 26χρονου για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Αναγνωρίστηκαν ακόμη τρία άτομα

09:06 7/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στη σύλληψη ενός 26χρονου από τη Λάρνακα προχώρησε η Αστυνομία για συμμετοχή του στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες, σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όπου «κρανοφόροι» άρπαξαν τις κάλπες κατά τη διάρκεια τμηματικών εκλογών και εξαφανίστηκαν.

Η Αστυνομία καταζητεί άλλα τρία άτομα για το ίδιο περιστατικό, ενώ ο συλληφθείς

αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσία για να ζητηθεί η περεταίρω κράτησή του.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, από τις ανακρίσεις και εξετάσεις της Αστυνομίας και τη λήψη καταθέσεων από παριστάμενα πρόσωπα, έχουν αναγνωριστεί συνολικά τέσσερα πρόσωπα που συμμετείχαν στο εν λόγω περιστατικό και εναντίον τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα 21χρονο, 22χρονο, 23χρονο και έναν 26χρονο, οι δύο εκ των οποίων προέρχονται από τη Λευκωσία, ένας από τη Λεμεσό και ένας από τη Λάρνακα.

Είπε ακόμη ότι λίγο μετά τη μία το πρωί, ο 26χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ από έρευνα στην οικία του στη Λάρνακα εντοπίστηκε αριθμός τεκμηρίων τα οποία κατασχέθηκαν για να τύχουν περεταίρω αξιολόγησης και επιστημονικών εξετάσεων.

Τα υπόλοιπα τρία πρόσωπα, εναντίων των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης αναζητήθηκαν χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπιστούν, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.

Τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία στην υπόθεση αφορούν τη συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, παράνομη είσοδο, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, χρήση μη πυροβόλου όπλου, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου και άλλα συναφή αδικήματα.

Ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει πρόσθετο μαρτυρικό υλικό, στη βάση του οποίου, αφού ταυτοποιηθούν κάποια στοιχεία, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης.

Ο κ. Κατσουνωτός κατέληξε, λέγοντας ότι ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, όπως υπάρξει πλήρης κινητοποίηση και εντοπισμός όλων των υπόπτων, ώστε να συλληφθούν και να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα