Πανελλαδική στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

14:30 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στο κέντρο της Αθήνας.

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν συγκεντρωθεί και έξω από τα γραφεία των κατά τόπους Υγειονομικών Περιφερειών ανά τη χώρα.

Βασικά αιτήματα

των εργαζομένων είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες, η έκδοση οργανισμών που να καλύπτουν τις υπάρχουσες δραστηριότητες και το προσωπικό που τις φέρνει σε πέρας, δίνοντας προοπτική στο ΕΣΥ, καθώς και την εξόφληση δεδουλευμένων, αργιών, νυχτερινών.

Η ΠΟΕΔΗΝ, στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «μαγείρεμα» των οργανισμών των Νοσοκομείων, «με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων». Στη στάση, που άρχισε στις 10 το πρωί και θα λήξει στις 3 το μεσημέρι, συμμετέχουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες πρόνοιας, με όλες τις υπηρεσίες να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα