Παράδειγμα για τον κόσμο το ψευδοκράτος υποστηρίζει ο Ιρσέν Κιουτσούκ

20:43 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παράδειγμα μπορεί να αποτελέσουν για τον υπόλοιπο κόσμο, κατά τον λεγόμενο πρωθυπουργό των κατεχομένων, Ιρσέν Κιουτσούκ, η «δομή» και οι «θεσμοί» του ψευδοκράτους, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, διαθέτει όλα τα αναγκαία για την αναγνώρισή του ως κράτος, χαρακτηριστικά.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το ψευδοκράτος έχει «δυνατή δημοκρατία».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κιουτσούκ είπε πως έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα προβούν σε προειδοποιήσεις στις Βρυξέλλες,

προς την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία απεκάλεσε «ελληνοκυπριακή διοίκηση», σχετικά με την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, Προεδρία της Κύπρου στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Συνέχισε λέγοντας ότι η διαδήλωση δεν θα έχει τη μορφή διαμαρτυρίας, αλλά προειδοποίησης, και πρόσθεσε ότι από πλευράς ψευδοκράτους θα δοθεί η απαραίτητη υποστήριξη στις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο κ. Κιουτσούκ αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε πριν από δύο εβδομάδες στο Στρασβούργο, και επανέλαβε ότι οι ευρωπαϊκές Αρχές παραδέχονται, κατά τον ίδιο, ότι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ ήταν λάθος από πλευράς τους.

Υποστήριξε επίσης ότι «η ΕΕ θα πρέπει να δώσει δικαιώματα στους Τ/κ μέχρι να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό», αναφέροντας παράλληλα ότι «η αντιπροσώπευση των Τ/κ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι περιορισμένη και αυτό θα πρέπει να διορθωθεί».

Οι Τ/κ θα πρέπει να εκφράζουν τις θέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συνέχισε, «αλλιώς οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στη βάση μονόπλευρων πληροφοριών».

Ο κ. Κιουτσούκ άσκησε κριτική και στην Ομάδα Επαφής Υψηλού Επιπέδου του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με τους Τ/κ, υποστηρίζοντας ότι δεν πραγματοποιεί επισκέψεις στα κατεχόμενα, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα