Παγκύπρια κινητοποίηση αιγοπροβατοτρόφων την ερχόμενη Πέμπτη

14:12 21/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατέρχονται την ερχόμενη Πέμπτη αιγοπροβατοτρόφοι από όλη την Κύπρο, διεκδικώντας τη στήριξη της πολιτείας για τις μεγάλες αυξήσεις τιμών στις ζωοτροφές και την άμεση καταβολή της κεφαλικής επιδότησης για τα ζώα τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου Ευαγόρας Χρυσάνθου ανέφερε ότι «ζητούμε την άμεση καταβολή της κεφαλικής επιδότησης στο σύνολό της και όχι στο

50% που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας προγραμματίζεται για την ερχόμενη Πέμπτη έξω από το χώρο του Προεδρικού Μεγάρου. Θα παραμείνουμε στο Προεδρικό Μέγαρο μέχρι η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δύο αιτήματα μας».

Όπως ανέφερε, «οι αρμόδιοι μας έχουν διαμηνύσει ότι θα πάρουμε μόνο μέρος της κεφαλικής επιδότησης και όχι ολόκληρο το ποσό που δικαιούμαστε. Παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις που έχουμε λάβει για την εφαρμογή μέτρων στήριξης του κλάδου μας, τίποτα δεν έχει γίνει».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσάνθου, «το συνολικό ποσό για τις κεφαλικές επιδοτήσεις ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι στιγμής κανένας δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα για το ποσοστό πληρωμής για κάθε δικαιούχο».

Συμπλήρωσε ότι «οι γαλακτοβιομηχανίες αγοράζουν το γάλα σε  εξευτελιστικές τιμές και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο υψηλό κόστος διατροφής των ζώων χωρίς να έχουμε εισόδημα από τη διάθεση του γάλακτος. Τα ζώα που πάνε για σφαγή, διατίθενται στους ζωέμπορους σε πολύ χαμηλές τιμές».

Τέλος, ο κ. Χρυσάνθου είπε ότι θα διεκδικήσουν με δυναμικά μέτρα αυτά που δικαιούνται, καθώς «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, δεν τα βγάζουμε πέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα