Ορους στο ΡΤΚ έθεσε ο Αταλάι για την αναρρίχηση στην εξουσία στα κατεχόμενα

10:37 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εάν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα (ΡΤΚ) επιθυμεί να ανέλθει στην «εξουσία» πρέπει να δεσμευτεί με δύο όρους, την εφαρμογή του οικονομικού πακέτου και ότι θα ξεχάσουν τη λύση στο Κυπριακό, φέρεται να δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας και αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι στην αντιπροσωπεία του ΡΤΚ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αφρίκα, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου αξιωματούχου στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της εισβολής. Σημειώνεται δε ότι αυτή έγινε

μετά από επιθυμία του ΡΤΚ, στο ξενοδοχείο Μέρι της κατεχόμενης Λευκωσίας, αντί στην «πρεσβεία» της Τουρκίας και συμμετείχαν ο Αταλάι, ο αρχηγός του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και ο γενικός γραμματέας, Ασίμ Ακάνσοϊ.

Ο κ. Αταλάι ανέφερε στην ηγεσία του τ/κ κόμματος ότι τα ποσοστά του έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και οι πιθανότητες να κερδίσουν τις επόμενες «εκλογές» είναι αρκετές, υπογραμμίζοντας τους δύο προαναφερόμενους όρους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έγινε γνωστή η αντίδραση των Γιοργκαντζίογλου και του Ακάνσοϊ ενώ οι λεπτομέρειες της συνάντησης παρέμειναν μυστικές από το πολιτικό γραφείο και την κεντρική επιτροπή του ΡΤΚ. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που η εξέλιξη μαθευτεί, θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση εντός του ΡΤΚ.

Ο κ. Αταλάι αναχώρησε από τα κατεχόμενα χθες το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα