Επικρίσεις Οζγκιουργκιούν σε Ρωσία και Κίνα για τη στήριξή τους στην ε/κ πλευρά

10:37 23/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό συνεχίζονται εδώ και 44 χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα και γι’ αυτό έχουν ευθύνη τόσο τα ΗΕ, εκ των οποίων δύο από τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ, η Κίνα και η Ρωσία στηρίζουν πάντα την ε/κ πλευρά, όσο και η ΕΕ, υποστήριξε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Χουσείν Οζγκιουργκιούν σε δηλώσεις του στον παράνομο Μπαϊράκ με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε επίσης ότι τα ΗΕ προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω ότι

με τις Προεδρικές εκλογές (στην Κυπριακή Δημοκρατία) θα ανοίξει μια καινούργια σελίδα για τις συνομιλίες, όμως ο τ/κ «λαός» είναι συνηθισμένος από κάτι τέτοια, όπως ανέφερε.

Για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην υπόθεση Μάικ Τύμβιου ο κ. Οζγκιουργκιούν την χαρακτήρισε σημαντική, λέγοντας ότι το Περιουσιακό δεν αποτελεί εμπόδιο στην επίλυση του Κυπριακού, όπως διατείνεται η ε/κ πλευρά.

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), είπε ότι η δημιουργία προβλημάτων εντός του κόμματος έχουν αντίκτυπο στην «διακυβέρνηση» της «χώρας». «Και αυτοί που θα είναι υποψήφιοι και αυτοί που δεν θα είναι πρέπει να το έχουν αυτό υπόψη τους. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν όλα γης μαδιάμ και να προκληθεί χάος στο κόμμα».

Τα τελευταία χρόνια, ανέφερε, αύξησαν τον αριθμό των «αντιπροσωπειών» τους στο εξωτερικό σε πέρα από 20 και τώρα προσανατολίζονται σε «διπλωματικές αντιπροσωπείες» στην Σαουδική Αραβία, την Δανία, την Νορβηγία και σε χώρες της Αφρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα