Οπλικά συστήματα πέραν των 6,5 δις. δολαρίων εξήγαγε ρωσική εταιρεία

10:24 16/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ρωσική κρατική εταιρεία η οποία πραγματοποιεί τις περισσότερες εξαγωγές οπλικών συστημάτων από τη χώρα κατέγραψε πωλήσεις ύψους 6,5 δις δολαρίων ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα της επιτρέψει να ξεπεράσει τις πωλήσεις-ρεκόρ που είχε σημειώσει πέρυσι, ανακοίνωσε η μητρική της εταιρία.

“Τους πρώτους έξι μήνες του έτους, οι εξαγωγές όπλων ανήλθαν σε 6,5 δισεκατομμύρια

δολάρια”, ανέφερε η Rostec, που είναι η μητρική της Rosoboronexport -που πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών ρωσικών οπλικών συστημάτων- σε ανακοίνωσή της.

Η Ρωσία βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις πωλήσεις όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο, πίσω μόνον από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

“Το 2013, η Rosoboronexport υπολογίζει να αυξήσει τις πωλήσεις της”, σύμφωνα με την Rostec.

Συνολικά, πέρυσι η Ρωσία εξήγαγε όπλα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 15,2 δισεκ. δολαρίων, ενός ποσού που είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000.

Ανάμεσα στους κυριότερους μεγάλους πελάτες της ρωσικής βιομηχανίας στρατιωτικού εξοπλισμού είναι η Ινδία και η Κίνα, ενώ η Μόσχα πωλεί επίσης όπλα -για παράδειγμα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας- στη Συρία. Οι παραγγελίες που έχει λάβει η Rosoboronexport “αποτιμώνται σήμερα σε πάνω από 35 δισεκ. δολάρια”, διευκρίνισε η Rostec.

Keywords
Τυχαία Θέματα