Ομήρου: Στο προσχέδιο για ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα περιληφθούν οι συγκλίσεις και αποκλίσεις στις διαπραγματεύσεις

10:47 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο προσχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο αποκαλύπτεται ότι τον Μάρτιο θα κατατεθεί έκθεση των καλών υπηρεσιών του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, στην οποία θα περιληφθούν οι συγκλίσεις και αποκλίσεις στις απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

«Δηλαδή

να θεωρηθούν και να διασφαλιστούν ως οριστικό κεκτημένο για την τουρκική πλευρά, οι υποχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις οποίες διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Είχαμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψιν ότι ο κίνδυνος να ‘κλειδωθούν’ για την τουρκική πλευρά οι προτάσεις-υποχωρήσεις του Προέδρου Χριστόφια ήταν άμεσος και υπαρκτός», προσθέτει.

Η απάντηση της Κυβέρνησης, αναφέρει ο κ. Ομήρου, ήταν ότι ισχύει η αρχή ότι «τίποτα δεν θεωρείται ως συμφωνηθέν εκτός εάν συμφωνηθούν όλα».

«Τώρα αποδεικνύεται ότι με τις μεθοδεύσεις του Α. Ντάουνερ οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν τα επίσημα τελικά συμπεράσματα του ΟΗΕ. Καλούμε έστω και τώρα, έστω και την υστάτη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε απόσυρση αυτών των απαράδεκτων και επικίνδυνων προτάσεων, υποχωρήσεων που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα