Οι τιμές των ακινήτων θα υποχωρήσουν 15% στην Ελλάδα

10:11 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δυσμενείς προβλέψεις για την αγορά κατοικίας στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης και εντός του 2013 ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς οι όλο και πιο αρνητικές προοπτικές για την ανάπτυξη αυτών των κρατών, η ανεργία αλλά και η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης πλήττουν την αγορά real estate.
Σύμφωνα με τον οίκο εντός του 2013 οι τιμές ακινήτων θα υποχωρήσουν επιπλέον κατά 15% σε Ελλάδα

και Ισπανία, ενώ η πτώση τους σε Ιταλία και Πορτογαλία θα φθάσει στο 13%.

Δυσμενέστερη η εικόνα της Ιρλανδίας, με τον οίκο Fitch να εκτιμά επιπλέον υποχώρηση των τιμών κατά 20%. Μικρότερες διορθώσεις στις τιμές, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν το 10%, προβλέπει η Fitch για τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Αντίθετα η γερμανική αγορά κατοικιών αναμένεται ότι θα διατηρηθεί σε θετική τροχιά, καθώς διαθέτει τα ισχυρότερα θεμελιώδη δεδομένα, με τη Fitch μάλιστα να θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να έχει θετική πορεία και πέραν του 2013.

Ο οίκος αναφέρει, επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι σε αρκετές χώρες τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν υποχωρήσει, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι καταναλωτές δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά, με δεδομένο ότι οι τράπεζες θέτουν πλέον πολύ σκληρότερους όρους προκειμένου να εγκρίνουν κάποιο νέο δάνειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα