Ομήρου: Διαμορφώνεται λαϊκό ρεύμα που θα οδηγήσει το Λιλλήκα στο β’ γύρο

22:33 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η αποτίμηση της επαφής με το λαό είναι ότι διαμορφώνεται ένα ισχυρό λαϊκό ρεύμα υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα, που θα οδηγήσει τον υποψήφιο για την προεδρία του κράτους στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου μιλώντας σε περιφερειακή συγκέντρωση στα Λατσιά, είπε ότι  διαχρονική στάση Λιλλήκα

στο εθνικό θέμα, η  διεκδικητική διαχείριση του Κυπριακού με επιμονή σε λύση που θα διασφαλίζει τον τερματισμό της κατοχής και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού Ε/κ και Τ/κ, η στάση που τήρησε την κρίσιμη και ιστορική ώρα του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004 για την απόρριψη του διχοτομικού Σχεδίου Ανάν και η πολιτική που ακολούθησε στη συνέχεια για οριστικό παραμερισμό του και την υιοθέτηση μιας νέας διαδικασίας επανατοποθέτησης του Κυπριακού, με απόσυρση απαράδεκτων υποχωρήσεων, είναι μεταξύ των λόγων που αναγνωρίζεται από το λαό.

Ανάμεσα στους λόγους που δημιουργούν το λαϊκό ρεύμα, υπέρ της υποψηφιότητας  Λιλλήκα, ο κ. Ομήρου ανέφερε τις προτάσεις του υποψηφίου Προέδρου για ξαναζωντάνεμα της οικονομίας με κοινωνική συνοχή και τις θέσεις του για επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών.

Ανέφερε ότι στη νέα πενταετία το ΚΣ ΕΔΕΚ θα αποτελεί εγγύηση για μια πορεία που θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα και τις προσδοκίες του λαού και δεσμεύτηκε ότι η ΕΔΕΚ θα εργαστεί για τις αναγκαίες αλλαγές με τη συμμετοχή της κοινωνίας, διάλογο με τους εργαζόμενους, έλεγχο από τους πολίτες, αλληλεγγύη προς τις αδύνατες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και την αξιοποίηση της γνώσης, της ικανότητας και του δυναμισμού των ανθρώπων.

«Θα συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που νέμεται ασύδοτα τη θέση του σε βάρος των συμφερόντων του λαού, με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη σήψη στη δημόσια ζωή», συνέχισε αναφέροντας ότι αυτό θα επιτευχθεί στην πράξη με δημοκρατικό έλεγχο και κοινωνική λογοδοσία.

Ο κ. Ομήρου δεσμεύτηκε για μια υγιή ανταγωνιστική και κοινωνικά προσανατολισμένη οικονομία, με κράτος αξιόπιστο, με την αγορά που να λειτουργεί υπό τους όρους ανταγωνισμού και μέσα από αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που να προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον και θα δημιουργούν ισότητα ευκαιριών και δυνατοτήτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ομήρου, άλλος βασικός στόχος της κοινωνικής συμφωνίας του ΚΣ ΕΔΕΚ με το λαό είναι η κοινωνική δικαιοσύνη σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.

«Δικαίωμα στη δουλειά, στην υγεία, τη σύνταξη, στήριξη οικονομική και κοινωνική στις ευπαθείς και αδύνατες ομάδες του πληθυσμού», είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος πάντα σε δεσμεύσεις της ΕΔΕΚ.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ με τη στήριξη της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα δίνει τη διαβεβαίωση στον κυπριακό λαό ότι οι Σοσιαλιστές της Κύπρου θα είναι παρόντες, μέτοχοι και εγγυητές μιας πορείας εθνικά ορθής και κοινωνικά δίκαιης, για μια Κύπρο ελεύθερη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και

Keywords
Τυχαία Θέματα