Διπλάσιος ο αριθμός τουριστών από την Τουρκία στα κατεχόμενα φέτος

20:53 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με αντιπροσωπεία τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος στα κατεχόμενα είχε στην Κωνσταντινούπολη ο «υπουργός» τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού Ουνάλ Ουστέλ.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Κίπρις», ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση οι τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν την εφαρμογή ενός καλύτερου συστήματος παροχής κινήτρων που αφορούν τον τουρισμό και συζήτησαν τις προσπάθειες του «υπουργείου» για αύξηση του αριθμού των τουριστών που μεταβαίνουν στο ψευδοκράτος.
Ο φετινός αριθμός των τουριστών που μετέβησαν από

την Τουρκία στα κατεχόμενα ήταν σχεδόν διπλάσιος από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, συνέχισε, λέγοντας ότι σε αυτό συνέβαλαν τα προγράμματα τουριστικής προβολής του ψευδοκράτους στην Τουρκία, τα κίνητρα που παρέχονται για τον τομέα του τουρισμού, καθώς και η ανακήρυξη του 2012 στην Τουρκία ως «έτος της Βόρειας Κύπρου».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, είπε, άρχισε να επιδεικνύεται ενδιαφέρον από επενδυτές όχι μόνο για την περιοχή της Κερύνειας και της Αμμοχώστου, αλλά και για την κατεχόμενη Μόρφου και τη Λεύκα. Σύντομα, πρόσθεσε, θα αρχίσει στη Μόρφου η ανέγερση από Αγγλο επενδυτή, παράνομου ξενοδοχείου το οποίο θα έχει δυναμικότητα 1000 κλινών, καθώς και γήπεδο γκολφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα