‘Οι Ε/κ δεν είναι ειλικρινείς’

11:05 8/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ δεν είναι ειλικρινείς για την λύση και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για τις διαπραγματεύσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αρνητικές.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για την συνάντηση της Νέας Υόρκης και αυτές του Προέδρου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και ότι ο σημαντικότερος λόγος που δεν

σημειώνεται πρόοδος στη διαδικασία των συνομιλιών είναι η στάση της ε/κ πλευράς να παραγνωρίζει τις παραμέτρους των ΗΕ.

Κατά τον Τ/κ πολιτικό η ε/κ πλευρά κατηγορώντας την Τουρκία και επιχειρώντας να στρέψει την διεθνή κοινότητα εναντίον της, «προσπαθεί να καλύψει την αδιαλλαξία της και την επιθετική της πολιτική».

Επαναλαμβάνει ότι ομόλογοι των Ε/κ είναι οι Τ/κ και ισχυρίζεται ότι στόχος των Ε/κ δεν είναι η επίτευξη λύσης μέχρι τα μέσα του 2012 αλλά να χρησιμοποιηθεί η προεδρία της ΕΕ κατά της τουρκικής πλευράς.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν εκφράζει την άποψη ότι ενόσω η ε/κ πλευρά καταφεύγει σε «βυζαντινισμούς», προκαλεί ζημία στις ελπίδες για λύση του κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα