Οικολόγοι: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κρέας αλόγου

13:11 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί, σε ανακοίνωσή του, τις κυπριακές Αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν το αλογίσιο κρέας αλλά και να εξηγήσουν στους καταναλωτές ότι μια απλή συνταγή προφύλαξης είναι να προτιμούν κυπριακά προϊόντα.

“Σε καταγγελίες που εμπλέκουν την Κύπρο στο κύκλωμα διακίνησης ‘βρώμικου’ κρέατος, προέβηκαν Γάλλοι αξιωματούχοι. Η Κύπρος κατηγορείται για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά

και για την εμπλοκή στο διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας. Η όλη ιστορία έρχεται να επιβεβαιώσει τις θέσεις των Οικολόγων. Στα θέματα της διατροφής η παγκοσμιοποίηση παίζει συνήθως ένα αρνητικό ρόλο. Γι’ άλλη μια φορά επιμένουμε στην εντοπιότητα των προϊόντων διατροφής. Γι’ αυτό εμείς φωνάζουμε – όχι μόνο τώρα με την ανεργία και την κρίση – για την ανάγκη να προτιμούνται τα κυπριακά προϊόντα”, προσθέτει.

Το Κίνημα αναφέρει ότι πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων στην κατανάλωση των κυπριακών προϊόντων (ενίσχυση Κυπρίων παραγωγών, καλλιέργεια γης, στήριξη της υπαίθρου κ.α.), υπάρχει και το πλεονέκτημα της ιχνηλασιμότητας, μπορεί δηλαδή να ανιχνευθεί άμεσα και καθαρά η πορεία των προϊόντων από τον παραγωγό στην κατανάλωση.

“Καλούμε λοιπόν τις Αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν το αλογίσιο κρέας αλλά και να εξηγήσουν στους καταναλωτές ότι μια απλή συνταγή προφύλαξης είναι: Να προτιμάτε κυπριακά προϊόντα”, καταλήγει.

- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=cb9c7383fe044aafa474a7c92f8b038d#sthash.iu4m3kP3.dpuf

Keywords
Τυχαία Θέματα