Τους μαστιγώνουν για να απαλλαγούν από τους εθισμούς τους

09:16 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την μέθοδο που βοηθά να απεξαρτηθεί κανείς από τα ναρκωτικά, το ποτό και από το σεξ ισχυρίζονται ότι έχουν ψυχολόγοι στην Σιβηρία.

Βάση της θεραπείας είναι η σωματική τιμωρία μέσω του ξυλοδαρμού. Όπως υποστηρίζουν η μέθοδος αυτή μπορεί να είναι επώδυνη ωστόσο είναι θαυματουργή.

Δημοσιογράφος των Siberian Times που παρακολούθησε ορισμένες συνεδρίες με δύο ασθενείς αναφέρει ότι “Η αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων είναι προβλέψιμη: Χαχανίζουν, γελούν ή κάνουν αστεία με σεξουαλικά υπονοούμενα”.

Μια από τους ασθενείς είναι

η 22χρονη ηρωινομανής Natasha, από το Novosibirsk η οποία δήλωσε για την εμπειρία της “Είμαι η απόδειξη ότι αυτή η αμφιλεγόμενη μέθοδος λειτουργεί. Την συστήνω σε όσους πάσχουν από εθισμό ή κατάθλιψη” και προσθέτει “Πονάει πολύ, αλλά αυτό είναι που μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Χωρίς αυτό πιστεύω ότι τώρα θα ήμουν νεκρή. ”

Η 22χρονη εθίστηκε στα ναρκωτικά μέσω ενός φίλου της ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση. “Υπήρχαν τόσοι πολλοί θάνατοι γύρω μου. Σχεδόν πέθαινα. Δεν μπορούσα να βρω μια διέξοδο. Τότε ήταν που η μητέρα μου άκουσε για αυτή τη νέα θεραπεία. Συμφώνησα να τη δοκιμάσω”.

“Είναι πραγματικά δυσάρεστο, αλλά μετά από κάθε συνεδρία, μπορώ να δω ότι λειτουργεί. Παράλληλα ο γιατρός μου εξηγεί τον κίνδυνο των ναρκωτικών. Αυτή η θεραπεία λειτουργεί λόγω της επίδρασης στο σώμα μου.”

Ο Δρ. German Pilipenko και η συναδέλφους του Marina Chukhrova επιμένουν ότι η θεραπεία τους στηρίζεται σε έγκυρες επιστημονικές αρχές.

“Χτυπάμε τους ασθενείς στους γλουτούς με ένα σαφές και συγκεκριμένο ιατρικό σκοπό. Δεν είναι κάποια διαστρεβλωμένη σαδομαζοχιστικές δραστηριότητα” είπε η Chukhrova.

Οι τοξικομανείς υποφέρουν από την έλλειψη των ενδορφινών – συχνά γνωστή ως “ορμόνες ευτυχίας. Ο οξύς πόνος της σωματικής τιμωρίας διεγείρει τον εγκέφαλο να εκκρίνει ενδορφίνες στο σώμα, κάνοντας τους ασθενείς να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι”

Η Chukhrova τονίζει “Χρησιμοποιούμε κλαδιά ιτιάς. Είναι ευέλικτα και δεν μπορεί να σπάσουν ούτε να προκαλέσουν αιμορραγία. Χτυπάμε μόνο τους γλουτούς. Η εμπειρία δείχνει ότι είναι μια πολύ καλή αντανακλαστικογενής ζώνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει τα σήματα πόνου σε θετική δράση για τον ανθρώπινο οργανισμό”.

Αν τυχόν ο ασθενής έχει σεξουαλική ευχαρίστηση από τα χτυπήματα σταματάμε αμέσως”, πρόσθεσε.

“Ο πόνος λειτουργεί σαν μια ένεση κατά του στρες”, είπε ο Pilipenko, ο οποίος παραδέχεται ότι “Μας αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό οι άλλοι συνάδελφοί μας”.

Οι ασθενείς δέχονται 30 δεν 60 χτυπήματα με μαστίγιο και η κάθε συνεδρία κοστίζει περίπου 60 λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα