Οι παιδοβουλευτές ζητούν εφόδια για να αποτελέσουν το ευοίωνο μέλλον του τόπου

18:07 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι έφηβοι μαθητές που κατέλαβαν σήμερα τα έδρανα της Βουλής υπό τον προεδρεύοντα της Βουλής των Αντιπροσώπων Σοφοκλή Φυττή για την Α΄ Τακτική Σύνοδος της ΣΤ` Βουλευτικής Περιοδου της Κυπριακής Παιδοβουλής επανέλαβαν το αίτημα τους να έχουν λόγο στις αποφάσεις που τους αφορούν και να τους αποδοθεί τα ο ρόλος που τους αναλογεί και τα εφόδια που δικαιούνται καθώς αποτελούν το μέλλον του τόπου.

Η φετινή σύνοδος της ολομέλειας της Παιδοβουλής συνήλθε για να συζητήσει

το θέμα “Επενδύστε στα Παιδιά-Πρόληψη, Εκπαίδευση, Κοινωνικές Παροχές”.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία της ολομέλειας της Παιδοβουλής, ο παιδοβουλευτής της επαρχίας Λάρνακας Φλωρέντζος Κούττας είπε πως το αίτημα των παιδιών προς τα κέντρα εξουσίας είναι να ακούνε τη φωνή τους επειδή τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του τόπου.

Όπως είπε ο κ. Κούττας τα ζητήματα που άπτονται άμεσα της ευημερίας των παιδιών και των μαθητών είναι η επιβολή κομίστρων στη διακίνηση τους με λεωφορεία, οι νέες χρεώσεις στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τα προβλήματα της εκπαίδευσης που εξωθούν τους μαθητές στην παραπαιδεία.

Η παιδοβουλευτής της Επαρχίας Λευκωσίας Λουϊζα Πίττα παρατήρησε ότι κατά κύριο λόγο η πολιτεία σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των παιδιών περιορίζεται στα λόγια. ‘Θέλουμε πράξεις», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι τα παιδιά πρέπει να ενημερωθούν για την οικονομική κρίση, για την οποία ακούνε τα τελευταία χρόνια και να διδαχθούν τρόπους διαχείρισης της.

Περαιτέρω συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της κρίσης στην εκπαίδευση, την οικογένεια και ο συνδυασμός τους με τις συνακόλουθες επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Καταλήγοντας υπέβαλε το αίτημα των παιδοβουλευτών να διενέργειας ελέγχου για τα προσόντα και τις ικανότητες που διαθέτουν οι σύμβουλοι που ορίζονται στα σχολεία ώστε να καθοδηγούν τα παιδιά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα