Να ενώσουμε δυνάμεις σε μια κοινωνική συμμαχία για την οδική ασφάλεια, καλεί ο Μητσόπουλος

18:01 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αν ενώσουμε δυνάμεις κι αν δυναμικά συνεργαστούμε στα πλαίσια μιας μεγάλης Κοινωνικής Συμμαχίας για την Οδική Ασφάλεια, μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στον τομέα της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων αλλά και στην ίδια τη ζωή μας και μπορούμε να οικοδομήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μια πιο ασφαλή και σύγχρονη κοινωνία, δήλωσε το απόγευμα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος σε εκδήλωση για την παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου «ΟΔ.Υ.ΚΙ: Η ολιστική

προσέγγιση του προβλήματος της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου των οδικών ατυχημάτων στην Κύπρο και εισηγήσεις για διορθωτικά μέτρα πολιτικής».

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, την εταιρεία Grant Xpert Consulting Ltd, τη Σχολή Οδηγών «Χάλκος» και το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας Κύπρου τους οποίους θερμότατα συγχαίρω και ευχαριστώ.

Το έργο διήρκησε 24 μήνες και συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι δράσεις που προτείνονται εντάσσονται σε όλους τους τομείς της οδικής ασφάλειας και περιλαμβάνουν γενικά μέτρα που στοχεύουν σε όλους τους χρήστες των δρόμων.

Αφορούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις, αστυνόμευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία, βελτίωση της ασφάλειας των οδικών υποδομών και των οχημάτων .

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και τα προσδοκώμενα οφέλη για την Οδική Ασφάλεια στην Κύπρο θα είναι ουσιαστικά.

Συνεχάρη τέλος τον ιδιωτικό τομέα και τις εθελοντικές οργανώσεις για την ενεργό εμπλοκή τους στην εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα