Οι Λαρνακείς να παραδειγματιστούν από τους Λεμεσιανούς για το ενεργειακό λιμάνι, λέει ο ΥΠΕΣ

17:05 11/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την ετοιμότητα της Λεμεσού να δεχθεί πετρελαϊκές εταιρείες και να μετατραπεί σε ενεργειακό κέντρο θα πρέπει να ακούσουν οι Λαρνακείς, που εναντιώνονται στην εγκατάσταση τέτοιων εταιρειών στο λιμάνι τους, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού.

Ο Σωκράτης Χάσικος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι όλοι οι φορείς της Λεμεσού επιθυμούν τη μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε ενεργειακό κέντρο, είπε πως “αυτό, να το ακούσουν οι φίλοι μας στη Λάρνακα που δεν θέλουν

και, άρα, οι ξένοι έχουν επιλογές”.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Λάρνακας, ο Υπουργός διευκρίνισε πως “θα συνεχίσει η προσπάθεια για ενιαία ανάπτυξη, αφού προηγουμένως εξευρεθούν οι επενδυτές, αλλά παράλληλα, θα υποβοηθήσουμε και κάποιες εταιρείες για ένα προσωρινό διάστημα σε σχέση με την πλατφόρμα και το φυσικό αέριο”.
“Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην παρουσία του Προέδρου, νομίζω ότι βρέθηκε ο τρόπος ώστε, πάνω σε προσωρινή βάση, να λειτουργήσει και ως ενεργειακό, αλλά σε καμία περίπτωση να μην επηρεάζει την ενιαία ανάπτυξη”, σημείωσε.

Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στο ΕΒΕ Λεμεσού, ο κ. Χάσικος είπε πως αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με την ανάπτυξη, με πολεοδομικούς σχεδιασμούς, με θέματα μετανάστευσης “και γενικά με θέματα που έχουν σχέση με το πώς εξυπηρετούμε προσωπικό εταιρειών ξένων συμφερόντων, αλλά και κυπριακών εταιρειών που εργοδοτούν ξένους εξειδικευμένους επιστήμονες”.
“Η προσπάθεια από δικής μας πλευράς είναι να εξυπηρετούμε το ταχύτερο, να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες διαδικασίες, αλλά εκεί και όπου πρέπει να εφεύρουμε άλλες (διαδικασίες), έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ανάγκη των καιρών που είναι η εισροή κεφαλαίων αλλά και η βοήθεια, ιδιαίτερα, εταιρειών εξαγωγικού χαρακτήρα”, υπογράμμισε ο κ. Χάσικος.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα δημιουργίας Τεχνολογικού Πάρκου, είπε πως ο ίδιος δεσμεύτηκε όπως συζητηθεί με τον Υπουργό Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στην παρουσία και όλων των εμπλεκομένων.
Σε δηλώσεις του, εξάλλου, στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, σχολίασε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου και του ΕΒΕΛ, με την οποία εκφράζεται η ετοιμότητα της πόλης να φιλοξενήσει πετρελαϊκές εταιρείες.

Όπως είπε, “εμείς έχουμε τεράστιους χώρους, υπάρχει μια περιοχή πέριξ του λιμανιού, η οποία μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, χωρίς κανένα πρόβλημα, υπάρχει μια βιομηχανική πόλη που μπορεί να δώσει τεχνικές υπηρεσίες που δεν μπορεί η Λάρνακα να τις δώσει, όμως δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους που οι δυο εταιρείες αποφάσισαν να επιλέξουν τη Λάρνακα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα