Νομοθεσία που θα προστατεύει την κύρια κατοικία αναμένει το ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση

16:48 11/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως δήλωσε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναμένει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους και εντός τριάντα ημερών να κατατεθεί συγκεκριμένη νομοθεσία με “δόντια”, η οποία, πράγματι, κατά τρόπο αποτελεσματικό θα προστατεύει την πρώτη κατοικία στη βάση ορθολογιστικών κριτηρίων και όχι τις επαύλεις των εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε η κ. Ερωτοκρίτου.

“Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας”, είπε η κ. Ερωτοκρίτου σε δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ,

“διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα και στο χρονοδιάγραμμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενημέρωσε, με επιστολή του προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικώς με το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας”.
“Εν αναμονή της υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων, το Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει συγκεκριμένο οδικό χάρτη”, είπε η κ. Ερωτοκρίτου. “Δηλαδή”, πρόσθεσε, “επαναδιαπραγμάτευση των πτυχών του Μνημονίου, που αφορούν στον ορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αποκατάσταση των εγκληματικών παραδοχών, που αποδέχθηκε ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και που εκτίναξαν το ύψος των μη εξυπηρετούμενων στα 27 δις ευρώ”.
Το ΔΗΚΟ προτείνει, επίσης, “αναβάθμιση των εξουσιών του Διαμεσολαβητή, έτσι ώστε να έχει πραγματικές εξουσίες επιβολής αποφάσεων” και “θεσμοθέτηση του κώδικα δεοντολογίας της Κεντρικής Τράπεζας, που θα προβλέπει και τους κανόνες διαπραγμάτευσης μεταξύ τραπεζών και δανειζομένων κατά τις αναδιαρθρώσεις δανείων”.
Συγχαρητήρια από το ΔΗΚΟ στην Ελλάδα

Συγχαίροντας τον ελληνικό λαό και την ελληνική Κυβέρνηση για την επάνοδο της χώρας στις αγορές, η κ. Ερωτοκρίτου επεσήμανε ότι, “στην περίπτωση της Κύπρου ωστόσο, διαφαίνεται ότι το Μνημόνιο, που επιβλήθηκε ειδικά στο χρηματοπιστωτικό τομέα, κάθε άλλο παρά υποβοηθά τη χώρα για επιστροφή στις αγορές. Αντίθετα”, είπε η Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, “οδήγησε σε διάλυση του τραπεζικού τομέα και στην ουσία σε στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας”.
“Συγχαίρουμε”, είπε η κ. Ερωτοκρίτου, “τον ελληνικό λαό και την ελληνική Κυβέρνηση για την επάνοδο της χώρας στις αγορές, έπειτα από τέσσερα έτη αποκλεισμού και εφαρμογής του Μνημονίου, κάτι που καταδεικνύει ότι η πολιτική για ανάκτηση της εμπιστοσύνης είναι ορθή”.
“Το Δημοκρατικό Κόμμα”, συνέχισε, “καλεί για μίαν ακόμα φορά την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να επαναδιαπραγματευθούν πτυχές του Μνημονίου και ειδικότερα τις πτυχές που αφορούν τον ορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων”.
Όπως ανέφερε η κ. Ερωτοκρίτου, “η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας είναι το κυρίαρχο ζήτημα, ωστόσο ο παράλληλος στόχος στην περίπτωσή μας είναι να επιστρέψουμε το συντομότερο στις αγορές, χωρίς να χαμηλώσει το επίπεδο ποιότητας ζωής των Κυπρίων πολιτών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα