Χρ. Πρέντζας: Η Λάρνακα να αρπάξει τη μεγάλη ευκαιρία

16:53 11/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων, Χρύσης Πρέντζας, σε δήλωσή του για το λιμάνι της Λάρνακας, δηλώνει ότι η Λάρνακα μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες για δραστηριότητες υποστήριξης αναφορικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτό, εκτιμά, δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η προπτική του επιβατικού λιμανιού και κατ` επέκταση της τουριστικής ανάπτυξης, ενώ κάνει λόγο και για παραπληροφόρηση ότι δήθεν η Αρχή Λιμένων Κύπρου

προχωρεί σε μετατροπή του λιμανιού Λάρνακας σε βιομηχανικό/ενεργειακό λιμάνι.

Τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την προσέλκυση εταιρειών θα λειτουργήσουν ως τονωτική ένεση για την οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναβαθμίζοντας την αξιοπιστία της, προσφέροντας παράλληλα νέες θέσεις απασχόλησης σε ευκαιριακή αλλά κύρια σε μόνιμη βάση σε εκατοντάδες νέους με την απαιτούμενη ακαδημαϊκή μόρφωση όσο και εργατών για βοηθητικές εργασίες, μειώνοντας έτσι το μείζον θέμα της ανεργίας κυρίως νέων, αναφέρει ο κ. Πρέντζας.

Επιβάλλεται, προσθέτει, όπως επανακαθοριστεί άμεσα ο χαρακτήρας του λιμανιού με βάση τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες ανάπτυξης του λιμανιού και κατ’ επέκταση της οικονομίας της πόλης. Αναφέρει ακόμα ότι η Λάρνακα “κλωτσά μια μεγάλη ευκαιρία” σε σχέση με το ενδιαφέρον που επέδειξε η NOBLE, η δραστηριοποίηση της οποίας στο λιμάνι της Λάρνακας συνεπάγεται επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ και περίπου 140 θέσεων απασχόλησης.

“Όσο και να ωραιοποιείται η ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας ως επιβατικό λιμάνι καθώς και η ανάπτυξη του χερσαίου χώρου του, όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οι σημερινές οικονομικές και πολιτικές συνθήκες δυστυχώς δεν ευνοούν την εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας ως επιβατικό λιμάνι. Είναι απορίας άξιο η εμμονή του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου την ώρα που τα κοινοτικά παντοπωλεία στη Λάρνακα αυξάνονται και η αγορά της Λάρνακας φυτοζωεί,” καταλήγει στη δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα