Οχι στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, λέει ο Μαλάς

16:16 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπάρχουν οικονομικοί και εθνικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι ημικρατικοί οργανισμοί δήλωσε από την Αγία Βαρβάρα της Πάφου επισκεπτόμενος τους εργαζόμενους του υποσταθμού της ΑΗΚ ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς. Σε μία χώρα ανέφερε ο κ Μαλάς που είναι ημικατεχόμενη, είναι απαράδεκτο να σκέφτεσαι όπως είπε να δώσεις τις τηλεπικοινωνίες και τον ηλεκτρισμό σου στον όποιον ιδιώτη.

Πρόσθεσε επίσης, πως η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί να πάρει αποφάσεις

λέγοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσουν οι εργαζόμενοι τις ιδιωτικοποιήσεις αν η επόμενη κυβέρνηση δεν είναι διεκδικητική.

Ο κ Μαλάς ανέφερε επίσης πως για να λυθεί το πρόβλημα του κράτος όχι μόνο για ένα χρόνο αλλά για πολλά χρόνια, θα πρέπει όπως είπε να φύγει το χρέος από το κράτος και να πάει πάνω στις τράπεζες.

Ο κ Μαλάς απευθυνόμενους στους εργαζόμενους του υποσταθμού της ΑΗΚ στην Αγία Βαρβάρα είπε πως έχει ιδιαίτερη σημασία που επισκέπτεται τέτοιους χώρους όπως η ΑΗΚ , γιατί αυτοί οι χώροι βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων όσον αφορά την οικονομία. Πρόσθεσε ακόμη, πως το μεγάλο μας πρόβλημα, ειδικά όσον αφορά την εξασφάλιση των χρημάτων, δεν είναι τα προβλήματα του κράτους, αλλά ο φόρτος που αναλαμβάνει το κράτος για να στηρίξει τις τράπεζες, αναφέροντας πως « ο τραπεζικός τομέας πρέπει να στηριχτεί, γιατί χωρίς τράπεζες στους καιρούς που ζούμε, δεν μπορείς να λειτουργήσεις».

Ο κ Μαλάς ανέφερε ακόμη πως το γεγονός ότι η τρόικα και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι το κράτος πρέπει να ξεφορτώνεται ημικρατικούς οργανισμούς είναι θέση αρχής και δεν είναι θέση που βασίζεται πάνω σε οικονομικά κριτήρια

Εγώ είπε , έχω πει πως « με την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών ιδιαίτερα της cyta και της ΑΗΚ τίποτε δεν εξασφαλίζεται αν μιλούμε για βιωσιμότητα του χρέους» διότι συνέχισε «μειώνεις την δόση σου αν τους πουλήσεις και τους δύο ημικρατικούς οργανισμούς κατά 30 εκατομμύρια και (οι δύο μαζί), και το δημοσιονομικό σου χρέος κατά 5%».

Ο κ Μαλάς συμπλήρωσε επίσης πως η ΣΙΤΑ και η ΑΗΚ θα πρέπει να λειτουργήσουν πάνω σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο προσθέτοντας, πως τούτο το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει και μπορεί να αλλάξει και να λειτουργείται πολύ πιο αυτόνομα.

Θα παίρνονται αποφάσεις από την διεύθυνση και από το διοικητικό συμβούλιο με περισσότερη αυτονομία συνέχισε, έτσι ώστε ο οργανισμός, και να είναι πιο ανταγωνιστικός , και να μπορεί να λειτουργήσει σε ένα λιτό περιβάλλον που να δίνεται στο κόσμο φθηνότερη ενέργεια.

Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη συζήτηση που γίνεται για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και ευχήθηκε όπως με την εξασφάλιση της ενδιάμεσης λύσης για να φέρουμε φυσικό αέριο να μειωθεί και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ Μαλάς έστειλε επίσης μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας πως η χώρα μας μπορεί να πάει μπροστά , προσθέτοντας επίσης πως « είμαστε μια μικρή οικονομία και ευέλικτη που προδιαγράφονται θετικές προοπτικές για την χώρα μας και σε άλλους τομείς όπως στον τουρισμό και τις κατασκευές».

Πρόσθεσε ακόμη, πως η Κύπρος σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη έχει την προοπτική του φυσικού αερίου, χαμηλό εταιρικό φόρο , και δημιουργείται σ’ αυτήν ένα θετικό οικονομικό περιβάλλον που θα επιφέρει όπως είπε μεγαλύτερη δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα