Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινίασε τον πυροσβεστικό σταθμό Μονιάτη

13:23 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η δημιουργία του νέου πυροσβεστικού σταθμού στο Μονιάτη αποδεικνύει ότι η ενίσχυση της πυροπροστασίας βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τελώντας τα εγκαίνια του σταθμού σήμερα.

Πρόσθεσε ότι η λειτουργία σύγχρονου Πυροσβεστικού Σταθμού στο Μονιάτη έχει καταστεί αναγκαία εξαιτίας της επικινδυνότητας από πλευράς πυρκαγιών στην περιοχή, που απαριθμεί πέραν των 20 κοινοτήτων και περιβάλλεται από δάση, ψηλή άγρια βλάστηση και βιοτεχνίες.

Ο κ. Λουκά εξήγησε ότι

ο σταθμός θα λειτουργήσει σε αρχικό στάδιο ως πυροσβεστικός σταθμός υπαίθρου, θα στελεχώνεται από έκτακτους Πυροσβέστες, κατοίκους της περιοχής και θα ενισχύεται τη θερινή περίοδο από τον μήνα Μάιο μέχρι και το Νοέμβριο από μόνιμο προσωπικό και εποχικούς εργάτες πυρόσβεσης. Ανέφερε πως μόλις καταστεί δυνατή η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα προωθηθεί η λειτουργία του ως περιφερειακού πυροσβεστικού σταθμού.

Όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενθάρρυνση και εμπλοκή των τοπικών αρχών στην ανέγερση Πυροσβεστικών Σταθμών Υπαίθρου στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και την αξιοποίησή τους για την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων και αναγέρθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μονιάτη με κρατική χορηγία 103.500 ευρώ μέσα από διαδικασία προσφορών.

The post Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινίασε τον πυροσβεστικό σταθμό Μονιάτη appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα