Ο ΥΠΑΜ εξήρε το έργο και προσφορά του Καραϊσκάκειου

13:19 26/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ιδρύματα όπως το Καραϊσκάκειο, το οποίο προάγει την επιστημονική γνώση και προσφέρει ανιδιοτελώς στον πάσχοντα συνάνθρωπο, μάς καθιστά περήφανους και αποτελεί, αναμφισβήτητα, ένα κόσμημα όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο, είπε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι “είναι ένα θαυμαστό επίτευγμα του κυπριακού λαού, ο οποίος διαπνέεται από αισθήματα αλτρουισμού, αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο”.

Σε χαιρετισμό του κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που συνδιοργανώθηκε

από τον ΟΠΑΠ Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ο Υπουργός ανέφερε ότι βλέπουμε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, δεκαέξι χρόνια μετά την ίδρυσή του, να λειτουργεί σε κτηριακές εγκαταστάσεις, όπως αρμόζει σε ένα επιστημονικό κέντρο παρόμοιας εμβέλειας.
Η μεταστέγασή του, είπε, αποτέλεσε επιτακτική λειτουργική ανάγκη αλλά και ηθική απόκριση της Πολιτείας, έτσι που να είναι ανάλογη των άριστων υπηρεσιών που προσφέρει προς την κοινωνία και τον άνθρωπο. Οι δραστηριότητές του, επεκτάθηκαν σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να καλύψουν τις διευρυμένες ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές παθήσεις.

“Η ανιδιοτελής προσφορά, ο εθελοντισμός και η εθνική στρατηγική στον τομέα της υγείας, αποτελούν τον πυρήνα κάθε υγιούς κοινωνίας. Στις μέρες μας που ο λαός μας δοκιμάζεται λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής δυσπραγίας, σήμερα που οι απαιτήσεις στον τομέα της υγείας συνεχώς αυξάνονται και οι ηθικές αξίες περιθωριοποιούνται, η συνεργασία οργανωμένων κοινωνικών συνόλων με το κράτος, καθίσταται αδήριτη ανάγκη”, πρόσθεσε.

“Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια μπροστά σε ανθρώπινα δράματα. Σ’ ένα οργανωμένο κοινωνικό κράτος, καμία ανθρώπινη ζωή δεν περισσεύει. Καμία ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται σε χρήμα. Όλοι οι ασθενείς, πρέπει να απολαμβάνουν ίσων ευκαιριών, ανεξαρτήτως της κοινωνικής ή οικονομικής τους επιφάνειας. Αυτό είναι πολιτισμός, τούτο πρεσβεύει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και γι’ αυτόν το λόγο το στηρίζουμε”, συμπλήρωσε.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είπε ο κ. Φωτίου, προσφέρει ελπίδα ζωής από το 1996 και σήμερα, έχει ήδη καταχωρημένους πέραν των 120.000 εθελοντών δοτών. “Σ’ αυτό έχει συμβάλει και το Υπουργείο Άμυνας έμπρακτα, έχοντας καταγράψει αρκετά από τα μέλη της Εθνικής Φρουράς ως εθελοντές δότες. Μερικοί μάλιστα, είχαν την ευλογία και την τύχη να προσφέρουν μόσχευμα σε συνανθρώπους μας”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα