Μείωση 2.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Direct Line

12:46 26/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο βρετανικός όμιλος ασφαλιστικών εταιρειών Direct Line, που δημιουργήθηκε από την Royal Bank of Scotland, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό του κατά 2.000 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες του και να τονώσει τα κέρδη του.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters oι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν υποτονική αύξηση τιμών λόγω

του έντονου ανταγωνισμού, ο οποίος έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο την τελευταία δεκαετία από την εμφάνιση ιστοσελίδων που αντιπαραθέτουν τιμές.

«Αυτό είναι ακόμη ένα βήμα στην αναδιάρθρωση του ομίλου Direct Line που είναι σε εξέλιξη και ένα σημαντικό μέρος του στόχου μας για να επανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Πολ Γκέντς.

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, η οποία εργοδοτεί περίπου 15.000 άτομα έχει αρχίσει να κάνει περικοπές από το 2010 και να αποφεύγει τους οδηγούς υψηλού κινδύνου για να προστατέψει εαυτόν από τον έντονο ανταγωνισμό και τους νέους κανόνες που ισχύουν για την αγορά ασφαλιστών αυτοκινήτων στη Βρετανία.

Πέρσι, η Direct Line, ανακοίνωσε ότι στόχευε να εξοικονομήσει 100 εκ. στερλίνες το χρόνο ως το τέλος του 2014 και ότι σχεδίαζε να προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού περίπου 900 θέσεων εργασίας ως μέρος ενός σχεδίου για να γίνει πιο κερδοφόρα πριν να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Η Direct Line, η οποία προσφέρει επίσης ασφάλεια οικιών, ταξιδιών και κατοικίδιων ανέφερε ότι αναμένει να καταγράψει 150 εκ. στερλίνες από τα 180 εκ. στερλίνες του συνολικού κόστους της αναδιάρθρωσής της το 2013 ή το 2014.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες περικοπές θα της επιτρέψουν να εξοικονομήσει ακόμη 130 εκ. στερλίνες το χρόνο ως το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα