Ο Βουλευτής των Οικολόγων ζητά να τεθούν ενώπιον της Βουλής όλες οι έρευνες που ανέθεσε η ΚΤ

19:01 29/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διαφάνεια και άπλετο φως ζήτησε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών σε δήλωση του αναφορικά με τις έρευνες από την Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η Επιτροπή Θεσμών παρέλαβε σήμερα από την Κεντρική Τράπεζα φάκελο με στοιχεία για την Alvarez and Marsal και εξέφρασε

την ελπίδα ότι “δεν θα λειτουργήσει και πάλι το σύνδρομο του `στρονγκ ρουμ` ” και ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της Alvarez and Marsal και άλλα στοιχεία που ζήτησε η Επιτροπή Θεσμών θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Περαιτέρω εξέφρασε την ελπίδα ότι η Επιτροπή Θεσμών θα επιμείνει και να συνεχίσει να ζητά από την Κεντρική Τράπεζα όλα τα στοιχεία που αφορούν τις έρευνες που ζήτησε η Κεντρική Τράπεζα και τον τρόπο που ζητήθηκαν.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η Γενικός Ελεγκτής αποκάλυψε στην Επιτροπή ότι υπάρχει τουλάχιστον μισή δωδεκάδα από διάφορες έρευνες που ζητήθηκαν από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και το Διοικητικό Συμβούλιο και διενεργήθηκαν από άλλες εταιρείες εκτός της Alvarez and Marsal.

Διατύπωσε τη θέση ότι και για αυτές τις υποθέσεις πρέπει να υπάρξει διερεύνηση, για τους λόγους των αναθέσεων, τις αμοιβές και για τους όρους των συμβολαίων.

Πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να τερματιστεί η διαδικασία των εμποδίων σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια, είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα