Επιστολική βόμβα που προοριζόταν για την Τερέζα Βίλιερς, εξουδετέρωσαν οι αρχές στο Μπέλφαστ

18:48 29/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολική βόμβα που προοριζόταν για την υπουργό Βόρειας Ιρλανδίας Τερέζα Βίλιερς εξουδετέρωσαν οι αρχές στο Μπέλφαστ.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο Κάστρο Στόρμοντ, έδρα της τοπικής κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία του πρώτου υπουργού Πίτερ Ρόμπινσον και του αναπληρωτή του Μάρτιν ΜακΓκίνες. Ο πρώτος μετακινήθηκε στο κτίριο του τοπικού Κοινοβουλίου κατά την εκκένωση του Κάστρου, ενώ ο δεύτερος απουσίαζε.

Πρόκειται για την τέταρτη επιστολική βόμβα που εξουδετερώνεται από την Παρασκευή

στη Βόρεια Ιρλανδία. Δύο από τις προηγούμενες είχαν ως παραλήπτες αξιωματικούς της αστυνομίας και η άλλη την εισαγγελία στο Λόντοντερι.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την αποστολή των μηχανισμών βρίσκονται Ρεπουμπλικάνοι που διαφωνούν με το καθεστώς μοιράσματος των τοπικών εξουσιών.

Η κα. Βίλιερς, γνωστή και για τη δράση της υπέρ της Κύπρου υπό την ιδιότητα της βουλευτού των Συντηρητικών στο βόρειο Λονδίνο, δε βρισκόταν στο Στόρμοντ, καθώς η έδρα της είναι στο Λονδίνο. Με δήλωσή της καταδίκασε τις απόπειρες βομβιστικών επιθέσεων, σχολιάζοντας ότι κάνουν λάθος όποιοι πιστεύουν ότι θα πετύχουν τους στόχους τους με παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση στη Βόρεια Ιρλανδία έχει ανανεωθεί, καθώς μεταξύ άλλων σημειώθηκαν και δύο επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες κατά περιπολικών της αστυνομίας στο Ντέρι και στο Νιούτοναμπεϊ.

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει λόγο για «σοβαρή απειλή από τους εξτρεμιστές στη Βόρεια Ιρλανδία», στους οποίους αποδίδεται ο θάνατος δύο αστυνομικών, δύο στρατιωτών και ενός δεσμοφύλακα τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα