Ο μελισσοκόμοι δεν αποδέχονται εφαρμογή του κανονισμού εμπορίου μελιού από τα κατεχόμενα

11:26 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων με ανακοίνωση του αναφέρεται στο θέμα του εμπορίου μελιού δια μέσου της γραμμής κατάπαυσης του πυρός κάνοντας λόγο για “παραβίαση κάθε αρχής δικαίου που διαχωρίζει το νησί μας σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές”.

Στις ελεύθερες περιοχές, σημειώνεται, υπάρχει νόμιμο κράτος, πλήρως αναγνωρισμένο από όλα τα διεθνή σώματα, ενώ στις κατεχόμενες περιοχές λειτουργεί ένα παράνομο έκτρωμα που δεν αναγνωρίζεται από κανένα διεθνή οργανισμό και οι όποιες κατά καιρούς μεμονωμένες

προσπάθειες κάποιον για να προσδώσουν οποιασδήποτε μορφής οντότητα τόσο εντός όσο και εκτός Ε.Ε δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ούτε δημιουργούν δίκαιο.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων αναφέρει ότι είναι πλήρες μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μελισσοκόμων Apimondia καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μελισσοκόμων E.P.B.A. και “δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε ή και να αποδεχτούμε εφαρμογή του κανονισμού για εμπορία μελιού από τα κατεχόμενα”.

Εάν οι συνάδελφοι Τουρκοκύπριοι μελισσοκόμοι, προσθέτουν, θέλουν βελτίωση των σχέσεων μας ας διώξουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής ώστε ο κάθε άνθρωπος να επιστρέψει στα σπίτια του και στις περιουσίες του.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν αποδέχονται το εμπόριο μελιού από τα κατεχόμενα, αναφέρουν, είναι ότι στα κατεχόμενα δεν εφαρμόζονται οι ευρωπαϊκές οδηγίες για εγγεγραμμένα φάρμακα και η πλήρης απαγόρευση αντιβιοτικών στην μελισσοκομία και υπάρχει κίνδυνος επαναμόλυνσης μας με ασθένειες που σχετίζονται με την μελισσοκομία και μπορούν να μεταφερθούν μέσα από τα διάφορα προϊόντα κυψέλης.

Επίσης υπάρχει κίνδυνος κατακλυσμού της κυπριακής και ευρωπαϊκής αγοράς με τον πλέον νόμιμο τρόπο από τουρκικά μέλια που είτε θα αναμειγνύονται με τουρκοκυπριακά είτε θα συσκευάζονται αυτούσια και θα παρουσιάζονται ως αυθεντικά τουρκοκυπριακά και αθέμιτος ανταγωνισμός του κύπριου μελισσοκόμου λόγω των διαφορετικών συνθηκών στη παραγωγή και συσκευασία.

Υπάρχει ακόμη, σημειώνουν, νομιμοποίηση της καπηλείας ελληνοκυπριακών περιουσιών, μελισσοκομικού κεφαλαίου και μελισσοκομικού εξοπλισμού Ελληνοκυπρίων που συνεχίζεται από το 1974 ως συνέπεια της Τούρκικης κατοχής, εισβολής ενώ με βάση την μέχρι σήμερα εμπειρία το τουρκοκυπριακό επιμελητήριο προωθούσε στην αγορά μας γεωργικά προϊόντα που παράγονταν στην Τουρκία με την ένδειξη τουρκοκυπριακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα