O «ατσαλάκωτος» στο κελί 9 – Πως υποδέχτηκαν τον Παπαγεωργόπουλο οι συγκρατούμενοι του

Οι συγκρατούμενοι του δεν του επιφύλασσαν θερμή υποδοχή…

Η πρώτη νύχτα μετά την καταδίκη του σε ισόβια για την υπεξαίρεση μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκη πέρασε δύσκολα, με ειρωνείες αλλά και δάκρυα για τον «ατσαλάκωτο» άλλοτε κραταιό άνδρα της πόλης.

Το κελί 9, ένας χώρος φτιαγμένος για να «φιλοξενεί» τέσσερις κρατούμενους αλλά εκεί βρισκόταν επτά. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, από τη βίλα

του Πανοράματος βρέθηκε σε ένα βρώμικο κελί στον πρώτο όροφο των φυλακών Διαβατών, με συγκρατούμενους έναν Αλβανό, Αφγανούς και Νιγηριανούς όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Espresso.

«Καλώς τη φίρμα στο κελί 9» φέρονται να του είπαν οι συγκρατούμενοι του μόλις μπήκε στο κελί. «Έχουμε μια φίρμα ανάμεσά μας» έλεγαν, ξεσπώντας στα γέλια. Εκείνος, τους ζητούσε επίμονα να σταματήσουν να καπνίζουν γιατί (ως πρώην αθλητής, γιατρός και αντικαπνιστής) τον ενοχλούσε. Αλλά εκείνοι, τον αγνοούσαν επιδεικτικά.

Ξέσπασε σε κλάματα όταν τον επισκέφτηκε στη φυλακή η σύζυγός του Ελένη. Του πήγε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. «Μου επέτρεψαν να του πάω κάποια πράγματα. Του είπα να προσέχει τον εαυτό του γιατί είμαστε οι δυο μας. Είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε στα 40 χρόνια», είπε η κα Παπαγεωργοπούλου.

Το βραδινό του ήταν μακαρόνια με τυρί και λίγη σάλτα, ενώ ξόδεψε 80 ευρώ, τα μισά για τηλεκάρτες και τα υπόλοιπα σε μάρκες για να μπορεί να ψωνίζει από το κυλικείο της φυλακής.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατέθεσε αίτημα να αλλάξει κελί γιατί τον ενοχ λεί το γεγονός πως οι συγκρατούμενοί του καπνίζουν συνεχώς. Μέχρι στιγμής, το αίτημά του δεν έχει γίνει δεκτό. Και η δεύτερη νύχτα πέρασε στο κελί 9…

Keywords
Τυχαία Θέματα