Ο Γιώργος Λουκαΐδη τα βάζει με τα ΜΜΕ και το ΚΥΠΕ

18:52 10/7/2013 - Πηγή: OnlyCY
Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Σε ότι αφορά τη σημερινή κατάθεση του κ. Καρυδά στη Διερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Πρώτον, όλα συγκλίνουν πως με άμεση εμπλοκή του ιδίου, η Τράπεζα Κύπρου προέβη στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων, ενέργεια που φόρτωσε με ζημιές δισεκατομμυρίων την Τράπεζα

και οι οποίες φορτώνονται σήμερα στον κυπριακό λαό.

Δεύτερον, στην προσπάθεια του να καλύψει τα νώτα του, ο κ. Καρυδάς επέλεξε να επιτεθεί αδιακρίτως. Προφανώς τον έχουν πείσει εδώ και καιρό πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Όμως σε αυτή την περίπτωση θα δυσκολευτεί να πείσει πως τις εντολές για την επαναγορά ομολόγων και για σειρά άλλων τοξικών επενδύσεων της Τράπεζας Κύπρου, τις έδωσε είτε ο Δ. Χριστόφιας, είτε ο Α. Κυπριανού, είτε το ΑΚΕΛ, είτε η Ομόνοια.

Τρίτον, για ακόμα μια φορά μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ακόμα και αυτό το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων προτίμησαν αντί του συνόλου των όσων κατέθεσε ο κ. Καρυδάς, να δώσουν έμφαση στα όσα, υπό τύπον κουτσομπολιού, ανέφερε για το Δ. Χριστόφια, το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και άλλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα