Ο ΔΗΣΥ καταδικάζει την εμφάνιση στην Κύπρο βουλευτών της Χρυσής Αυγής

11:44 31/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πολιτική εμφάνιση στην Κύπρο βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταδίκασε σήμερα η Επίτροπος Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου καλώντας τους πολίτες να στρέψουν την πλάτη σε κινήματα τα οποία εκθειάζουν τα φασιστικά και ανελεύθερα καθεστώτα, τα οποία αιματοκύλισαν

στο πρόσφατο παρελθόν ολόκληρη την Ευρώπη και τα οποία απροκάλυπτα υποσκάπτουν τις δημοκρατικές αρχές.

Σε δήλωση της η Ξένια Κωνσταντίνου, αναφέρει ότι σε περίοδο γενικευμένης οικονομικής κρίσης και απόγνωσης είναι συχνό φαινόμενο να κάνουν την εμφάνισή τους ακροδεξιά φασιστικά κινήματα, τα οποία «με επικάλυψη την φιλανθρωπία, με εργαλείο τους τα εύηχα συνθήματα και καπηλευόμενα τους εθνικούς αγώνες επιχειρούν να εξασφαλίσουν πολιτική δύναμη και επιρροή προωθώντας τον ρατσισμό, τη βία και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Η διάχυση του ακροδεξιού λόγου καλλιεργεί ένα κλίμα αποδοχής αυταρχικών πολιτικών επιλογών, οι οποίες το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να επιδεινώσουν την ήδη δυσχερή πολιτικοοικονομική κατάσταση του τόπου μας» προσθέτει η κ. Κωνσταντίνου, αναφερόντας ακόμη ότι ευθύνη κάθε δημοκρατικού πολίτη και οργανωμένου συνόλου είναι να σταθεί κριτικά απέναντί τους και να τους κατατάξει στο περιθώριο αλλά και ότι «ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επαναφορά της οικονομίας μας σε ρυθμούς ανάπτυξης είναι με τη διατήρηση και ενίσχυση της δημοκρατικής μας κουλτούρας, της διαφάνειας και του κράτους δικαίου».

«Η όποια μορφή βίας και ο ρατσιστικός λόγος είναι καταδικαστέα. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει καθολικά αντιληπτό είναι πως η επικύρωση ακραίων κινημάτων όχι μόνο δεν προσφέρει την όποια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και οι συμπολίτες μας σήμερα, αλλά αντίθετα τα διευρύνει εφόσον οδηγεί την κοινωνία σε τάσεις μισαλλοδοξίας, εσωστρέφειας και διχασμού» συμπληρώνει.

«Η απάντηση στην εκλαμβανόμενη ως κρίση της δημοκρατίας είναι μόνο μία:Υπεύθυνος αγώνας για περισσότερη και καλύτερη δημοκρατία, βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, η βάση των οποίων είναι ο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα