Α. Χρίστου: Ο Δήμος Λεμεσού θα υλοποιήσει τον προγραμματισμό των έργων

11:16 31/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη σαφή πρόθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, ανεξάρτητα των οικονομικών συνθηκών, να μην χαλαρώσουν οι προσπάθειες, ούτε να μειώσει τον βηματισμό σε ό,τι αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και στα άλλα που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους, διατύπωσε ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Χρίστου.

Σε ομιλία του κατά την στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Δήμου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Χρίστου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η θέληση και αποφασιστικότητα των δημοτικών αρχών επηρεάζει

ολόκληρη την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και ενθαρρύνει τους ξένους επενδυτές, τους ντόπιους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες και όλους τους δημότες.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε επίσης πως παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το 2012 ο τόπος, η Λεμεσός συνέχισε να ηγείται της ανάπτυξης, με τον Δήμο, παρά τον σημαντικό περιορισμό των εσόδων, να συνεχίζει και να αξιοποιεί με τον προσφορότερο τρόπο τις υπάρχουσες δυνατότητες, να δημιουργεί νέα έργα υποδομής και να προτείνει νέες πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές και άλλες δράσεις.

Ο Δήμος Λεμεσού συγκράτησε τις δαπάνες του, μείωσε ουσιαστικά το προσωπικό του, κάλυψε τις ετήσιες οικονομικές του υποχρεώσεις, περιλαμβανομένων και των δόσεων των ενοποιημένων και άλλων δανείων ύψους 3 εκ. ευρώ, βελτίωσε τις δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης των έργων ανάπτυξης και εξασφάλισε νέους πόρους από ποικίλες πηγές, ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικές χρηματοδοτήσεις, χορηγίες, δωρεές, προσφορές υλικών και υπηρεσιών, γεγονός πρωτόγνωρο για το Δήμο και γενικά τις τοπικές αρχές, πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

Αναφέροντας ότι το 2012 ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα, παρέθεσε την πλήρη ανακατασκευή του Ζωολογικού Κήπου, τη δημιουργία και λειτουργία του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου, την αποκατάσταση του κτηρίου και λειτουργία του Παττιχείου Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών της πόλης, το δυτικό μέρος του παραθαλάσσιου πολυλειτουργικού πάρκου, τη πιστοποίηση του Δήμου με το διεθνές ποιοτικό πρότυπο «Investors in People” και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο κ. Χρίστου υπογράμμισε επίσης τη συμβολή του Δήμου Λεμεσού στην εξασφάλιση από τον ΣΑΛΑ χρηματοδοτήσεων ύψους 57 εκ. περίπου ευρώ για την κατασκευή των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στις συνοικίες Αγίου Γεωργίου Χαβούζας, Πέτρου και Παύλου και Αγίας Φύλας που θα αντιμετωπίσουν τα γνωστά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρίστου, Δήμος Λεμεσού,christou, dimos lemesou