Ο ΔΗΣΥ απαιτεί απόδοση ευθυνών σε όσους οδήγησαν το τραπεζικό σύστημα σε κρίση

18:22 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαιτεί πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν οδηγήσει το τραπεζικό σύστημα σε κρίση, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι από την έρευνα δεν μπορεί να εξαιρείται η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο πλήγμα στο τραπεζικό σύστημα η κυβέρνηση το επέφερε, όταν ακριβώς συναινούσε στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων χωρίς να διασφαλίσει ούτε στο ελάχιστο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γεωργιάδης

είπε ότι «από την έρευνα δεν μπορεί να εξαιρούνται οι τραπεζίτες», λέγοντας ότι «δεν είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός που έκανε πλάτες σε όσους διοικούσαν μέχρι πρόσφατα τη μια μεγάλη τράπεζα ή που αξιοποίησε σε Υπουργικές θέσεις όσους διοικούσαν την άλλη μεγάλη τράπεζα».

Όπως πρόσθεσε, «από την έρευνα δεν μπορεί να εξαιρείται μεγάλο μέρος του τραπεζικού συστήματος, για λόγους που μόνο όσοι καθόρισαν τους όρους εντολής μπορούν να εξηγήσουν».

«Από την έρευνα δεν μπορεί να εξαιρούνται οι εποπτικές Αρχές. Προηγούμενες και σημερινές. Αλλά καμία έρευνα δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη όταν το πόρισμα ανακοινώνεται εκ των προτέρων. Και αυτό δυστυχώς έπραξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος όταν δήλωσε χθες πως σκοπός είναι να καταδειχθούν οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Ορφανίδη. Ούτε και μπορεί να είναι αξιόπιστη μια έρευνα που εξαιρεί όσους και όσα δεν βολεύουν το ΑΚΕΛ», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ «θέλει να διερευνηθούν οι πάντες και τα πάντα», συμπληρώνοντας πως θέλει «υπεύθυνες κινήσεις που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό μας σύστημα και όχι ανευθυνότητες, ενταγμένες σε ένα πολιτικό παιγνίδι, που το υπονομεύουν ακόμη περισσότερο».

Συνέχισε λέγοντας: «Καμιά έρευνα δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για εκφοβισμό μελών του προσωπικού της Κεντρικής Τράπεζας και επειδή έχει γίνει αναφορά σε συναίνεση του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς το εγχείρημα του Διοικητή της Κεντρικής θέτουμε κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα: Συναίνεσε πράγματι ο Επίτροπος στο αίτημα του κ. Δημητριάδη για παράδοση υπολογιστών που κάποιος μπορεί να έχει στο σπίτι;

Συναίνεσε πράγματι ο Επίτροπος στο αίτημα του κ. Δημητριάδη για παράδοση των κινητών τηλεφώνων του προσωπικού; Πώς διασφαλίζει έμπρακτα ο Επίτροπος τα προσωπικά δεδομένα και την προσωπική αλληλογραφία του προσωπικού που είναι άσχετη με το αντικείμενο της έρευνας; Συναίνεσε τελικά ο Επίτροπος στο περιεχόμενο της εγκυκλίου του κ. Δημητριάδη; Εάν συναίνεσε, θέλουμε να το γνωρίζουμε. Εάν όμως όχι, θα πρέπει ο ίδιος ο Επίτροπος να τοποθετηθεί σε σχέση με τα απαράδεκτα αιτήματα του κ. Δημητριάδη».

Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών

——————————————–

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ είπε πως «όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, είχαν επίσημα ενημερώσει τη Βουλή, αλλά και την κοινή γνώμη, πως όλα θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου».

«Όχι μόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα