Εκδηλώσεις της Αρχιεπισκοπής για την Κυπριακή Προεδρία

17:52 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου από την έναρξη της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, δήλωσε ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ο Πρωτοσύγκελλος ανέφερε ότι τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται, στην Αρχιεπισκοπή, βραδιά κυπριακής παραδοσιακής μουσικής, όπου δύο χορωδίες θα τραγουδήσουν κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, συνέχισε, αρχίζουν οι εκδηλώσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πρώτο σταθμό

το Ελσίνκι, όπου θα πραγματοποιηθεί κυπριακή βραδιά, η οποία συμπεριλαμβάνει χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αραδίππου, έκθεση φωτογραφίας, περιήγηση της Κύπρου.

Σημείωσε ότι στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί 5 – 6 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν 50 φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων και κατεχόμενων Εκκλησιών και η χορωδία θα ψάλλει ύμνους, μετά από παράκληση του Μητροπολίτη Ελσίνκι Αμβροσίου.

Ανέφερε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση θα μεταφερθεί στη Χάγη και ακολούθως θα μεταβούν στη Ρώμη, Πεκίνο, Βουκουρέστι, Μαδρίτη, Παρίσι, Βιέννη, Σλοβακία, Βελιγράδι, Σόφια, Μόσχα και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο Πρωτοσύγκελλος ανέφερε ότι έχουν μία άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών τόσο στη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων όσο και στη διοργάνωση συλλογής τροφίμων και άλλων ειδών, τα οποία θα αποσταλούν στον προσφυγικό καταυλισμό που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας – Ιορδανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρωτοσύγκελλος είπε ότι μέσω των εκδηλώσεων αυτών θα προβάλουν την κυπριακή πολιτιστική κληρονομιά και πρόσθεσε ότι αυτές οι εκδηλώσεις καλύπτονται όλες από χορηγούς.

Ερωτηθείς αν μέσω των εκδηλώσεων θα προβάλουν και το Κυπριακό, ο Πρωτοσύγκελλος είπε ότι μέσα από τις φωτογραφίες και τις εκδηλώσεις, καθώς και μέσα από το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, το οποίο θα μεταφέρει, θα προβάλλεται και το Κυπριακό.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι θα διοργανωθεί εκδήλωση και στο Γέρι, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τα ναρκωτικά, για την απεξάρτηση.

Σημείωσε ότι στις 8 Οκτωβρίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή σε συνεργασία με το Δήμο Αραδίππου και τα Σωματεία Ερμή και Ομόνοια Αραδίππου, διοργανώνουν εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά των πέντε τόνων τροφίμων για την Ιορδανία.

Σε ερώτηση για το κοινό παντοπωλείο, ο Πρωτοσύγκελλος είπε ότι ξεκίνησε τον Ιούνιο με 625 οικογένειες και από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα δοθούν σε 727 οικογένειες τρόφιμα και πρόσθεσε ότι από το παντοπωλείο βοηθούνται γύρω στα 5.125 άτομα.

«Προγραμματίζουμε να βοηθήσουμε και τη Μητρόπολη Τριμιθούντος και τη Μητρόπολη Κωνσταντίας, με τρόφιμα. Στη Μητρόπολη Κωνσταντίας ετοιμάζονται για να ανοίξουν γενικό παντοπωλείο, στο οποίο θα τους βοηθήσουμε. Στη Μητρόπολη Τριμιθούντος θα παραδίδουμε τρόφιμα κάθε μήνα για 65 οικογένειες.

Στην Ελλάδα θα φύγουν την άλλη εβδομάδα τέσσερα κοντέινερ για την Κρήτη, ένα για τη Θεσσαλονίκη, έν

Keywords
Τυχαία Θέματα