11 χρόνια φυλάκιση σε Βρετανό για εισαγωγή ναρκωτικών

17:42 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα, επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 χρόνων στον Gareth Norster, 30 χρόνων, από τη Λάρνακα αφού κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και προμήθεια ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο, κατοχή 4,1976 γραμμαρίων χαπιών έκσταση, 6,300 γραμμαρίων κάνναβης και 403 γραμμαρίων ρητίνης κάνναβης με σκοπό την προμήθειά τους σε άλλα πρόσωπα.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 3μιση χρόνων στον Στέφανο Μενδώνη, 34 χρόνων, από τη Λάρνακα, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες

που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και προμήθεια ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο.

Οι δύο κρίθηκαν ένοχοι, ύστερα από ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν μέσα σε φιάλες οξυγόνου, η οποία αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2011, έπειτα από καταδίωξη των κατηγορουμένων από μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας, σε περιοχή στην Αραδίππου.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται ύστερα από τη σύλληψη της Ισπανίδας Carolina Gonzalez Cordon, η οποία στις 7/9/2011 αφίχθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Αμστερντάμ, μέσω Φρανκφούρτης, μεταφέροντας μια ταξιδιωτική βαλίτσα γεμάτη με κάνναβη.

Οπως αναφέρθηκε στο Κακουργιοδικείο, η άφιξη της Ισπανίδας στην Κύπρο, που ήταν το «βαποράκι» στην όλη υπόθεση, και η μεταφορά των ναρκωτικών ήταν το αποτέλεσμα συνωμοσίας και ενεργειών του Μενδώνη και του Norster, οι οποίοι ήταν φίλοι και συνεργάτες σε παράνομες ενέργειες που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη των δύο κατηγορουμένων ήταν επεισοδιακή κι έγινε κατορθωτή έπειτα από άγρια καταδίωξη, ενώ τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου 2011, στο γκαράζ κατοικίας άλλου ατόμου που ήδη έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση, όπως και η Cordon.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρεις φιάλες οξυγόνου, οι οποίες περιείχαν ναρκωτικά, ζυγαριές ακριβείας, πλαστικός σπαστήρας και αχρησιμοποίητα πλαστικά γάντια. Αρχικά οι κατηγορούμενοι είχαν μεταφέρει τις φιάλες με την κάνναβη στο σπίτι της αδελφής του Norster, επειδή ήταν υπεράνω υποψίας.

Οι Δικαστές του Κακουργιοδικείου σημείωσαν στην απόφαση τους ότι πρόκειται για μια από τις πιο καλά οργανωμένες επιχειρήσεις απόκρυψης ναρκωτικών με αριστοτεχνικό τρόπο.

Το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε επίσης ότι ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Gareth Norster στην υπόθεση ήταν ηγετικός, γι’ αυτό και διαφοροποιήθηκε η ποινή που του επιβλήθηκε σε σχέση με την ποινή που επιβλήθηκε στον Μενδώνη και στα άλλα δύο άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα